|
Kioto Box - tanie gotowanie w kartonie |
Kioto Box - tanie gotowanie w kartonie
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Kolejny przykład na to, że najprostsze pomysły mają największe szanse powodzenia. Konstrukcja bardzo prosta, a zarazem przemyślana. Z tego co czytałem to niedługo rozpocznie się produkcja w Afryce. Myślę że w Polsce, w słoneczne dni, też by to zadziałało. Taki przykład ku pokrzepieniu serc ... ;)
Twoja wypowiedź jest pomysłem na biznes czy tylko jakimś nostalgicznym stwierdzeniem faktu. Może jakieś konkrety. Tak sobie myślę, że nie ma żadnego odzewu na Twój post, bo on nic nikomu nie mówi...
pzdr.
Wystarczy wpisać w pierwszą lepszą przeglądarkę i już każdy będzie wiedział o co chodzi - dzisiejszy artykuł w Rzeczpospolitej. Nie ma sensu żebym opisywał coś co już jest opisane, szkoda czasu. Tym bardziej, że to nie jest mój pomysł. W skrócie ten pomysł wygrał konkurs Climate Change Challenge organizowany przez Financial Times.
Jak zwykle bez sensu i nie na temat !!!!
a jak pisałem że z forum zrobił się blog to na mnie krzyczeli
piotrgeniusz- blog moze i sie zrobil, ale nie trzeba sie samemu znizac do tego poziomu ;) najwazniejsze informacje sa w podwieszonych tematach. Rok temu zakladalem swoje dg to bardzo duzo informacji tutaj znalazlem, choc samemu nie zalozylem swojego bloga ;) ogolnie to forum jest bardzo przydatne dla poczatkujacych oraz dla tych ktorzy nosza sie z zamiarem otwarcia swojego biznesu. Jak to w zyciu sa rozne pomysly, rozni ludzie i rozne odpowiedzi. Jedni krzycza ze sie nie uda, inni sa jak najbardziej optymistycznie nastawieni do kazdego biznesu. Kazdy post powinien cos wnosic do tematu jednak zazwyczaj tak nie jest ;)
autor skoro pisze temat w pomysle na biznes to powinien cos szerzej o tym napisac- co, jak i gdzie i co z czym sie jje. Niestety ktos rzuca nazwe i liczy, ze zaraz mu biznesplan napisza
Pisząc ten wątek nie chodziło mi o to, żeby ktoś wymyślał mi biznesplan. To jest dział Pomysł na biznes więc przytoczyłem za jedną z gazet, że ktoś miał taki pomysł na biznes. Jest co coś innowacyjnego, ale nie zamierzam się tym zajmować, więc po co teksty w stylu: "myśli że ktoś mu poda biznesplan". Co raz więcej jest takich żałosnych tekstów pseudobiznesmenów na tym forum. To może lepiej napiszę kolejny wątek o standardowym pomyśle jakim jest kebab, ciuchland czy myjnia? Wtedy wszyscy będą zachwyceni i podjarani że będą mogli się wykazać w temacie, w którym są specjalistami. Specjaliści od narzekania. Po prostu żenada...
Po kilku dniach i tak dalej nie wiem o co chodzi...
wpisz sobie w google temat wątku http://www.rp.pl/artykul/2,291142_Tanie ... tonie.html 30 sekund szukania "Kartonowa kuchenka zasilana energią słoneczną zdobyła prestiżową nagrodę dla proekologicznego wynalazku. W konkursie Climate Change Challenge wyróżniono też środek na wzdęcia u krów oraz płytki zastępujące system klimatyzacji..." ten środek na wzdęcia u krów ciekawszy :D
zalosne to jest narazie te 7 postow i pesudo biznesłemen wychodzi z ciebie. Jesli nie przeczytasz wkoncu ze zrozumieniem to nie "zakumasz" nic.
Piszesz temat w dziale pomysl na biznes. Piszesz o jakiejs produkcji w Afryce. Powiedz w koncu o co ci chodzi. Chcesz zajac sie tym biznesem? Chcesz sie tym zajac? Potrzebujesz pomocy? Czy moze jakis lekow? Gdybys przeczytal ze zrozumieniem bys wiedzial ze ludziom chodzi abys cos wiecej napisal o tym, bo narazie jest sam spam a nie pomysl na biznes. Zaloze temat pt. "drewniana chatka". Napisze ze w Kambodzy zaczela juz sie produkcja. Informacje znajdzie sobie w google... Czy podszedlbys do czegos takiego powaznie? To forum o biznesie, o ludziach z pomyslem i o ludziach z potrzebami pomyslu.
Podałem dokładnie nazwę jaką trzeba przegooglać. Jeśli byłbyś zainteresowany co to jest, to nie miałbyś z tym problemu. Ale widocznie nie jesteś. Chcesz sobie tylko nabić liczbę postów, wypisująć bzdurne komentarze. Pewnie większość twoich postów jest w takim stylu, więc wcale się się nie dziwię że masz ich kilka setek.
Ten wątek podałem w dziale "pomysł na biznes" w celu poinformowania ogółu forum o tym, że ludzie mają też takie pomysły na biznes, nie tylko zajmują się sprzedażą komputerów i drukarek. Powiem twoimi słowami, że jeśli ciężko to "zakumać" to nie wysilaj się i nie nabijaj sobie postów.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kioto Box - tanie gotowanie w kartonie": - Tanie łóżka - Tanie Mp3 - od 70 złoty - Tanie jedzenie - Przewozy tanie - tanie nieruchomosci w uk
• Strona 1 z 1
|
|