Witam , na wstepie chcialbym powiedziec czy w dobrym temacie mojego posta umiescilem , ale mysle ze bedzie dobrze ....
a teraz powracajac do tematu mam dosc duzo pytan dot. dzialanosci gospodarczej a konkretnie cos zwiazengo z serverami ( hosting i servery gier ? )
na forum szukalem podobnych temat , ale wypowiedzi nie byly wyczerpujace ....
a wiec tak zaczynajc "od nieczego "
pomijac latanie po urzedach i rejestracje firmy itd , to mozna pominac , przejdźmy bardziej do technicznego punktu widzenia funkcjonowania firmy..
na glowe nasuwaja sie zagadanienia typu
-jakie łacze ?
-jaki server ?
-ile bede placil miesiecznie ? zus itd
-czy bede mial wystarczajaca ilosc klientow zeby to wszytko jakos funkcjonowalo
-jak to sie odbywa wszytko , firma jest zarejestrowana itd , pierwszy dzien dzialanosci firmy , od czego zaczac
-jak klientow "zagarnac" do siebie :D
-jak to jest z dodtacja z UE
-jak wysokie jest ryzyko finansowe ? czy pozyczka z banku jest obowiazkowa ? czy obejdzie sie bez tego ?
-biznes plan , ile kosztuje jego napisanie w profejonalnych firmach menedżerskich
-czy konieczna jest wizyta u specjalistow, doradtcow ?
-wynajcie lokalu , ubezpieczenie go , firma ochroniarska
i wiele innych
to sa jedne z podstawowych pytan jakie m.in mnie nurtuja i dlatego poszukje odp na nie , mam nadzieje ze dobrze trafiłem
przede wszytkim mnie interesuje kwstia osprzetu soft to w 99 % to wiadomo linuks
Bardzo by mnie intereoswaly pogladay osob ktore juz maja swoja firme o powiedzialy jak to u nich bylo z rozkreceniem biznesu , na co trzeba bys przygotowanym, ile trzeba miec na rozkrecenie takiej dzialalnosci , w jaki sposob reklamuja sie itd ...