|
Klub bilardowy z barem - strona 2 |
Klub bilardowy z barem
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
przy moich obliczeniach wynika że przychody powinny wynieś po odliczeniu wszystkich opłat za lokal, woda, prąd to ok. 3-4 tys zł
Prosze nie zadawaj takich pytan. Na forum sa ludzie ktorzy chca Tobie pomoc ale nie udziela informacji wyssanych z palca. Skad ktos ma wiedziec czy utrzymasz biznes kosztami 3500 zl? To tak jakbym powiedzial Tobie ze nastaw sie na dokladanie do interesu przez conajmniej 6 miesiecy zanim cos drgnie w finansach. Ale przeciez moge sie mylic. Wiem ze lokal ma miec 150 metrow. Sam zaczynalem na 180 metrach. Twoje przedsiewziecie moze sie udac tylko wtedy gdy sam sie zabierzesz za szacowanie swojej inwestycji. Ludzie tzn inwestorzy z kapitalem ktorzy daja pieniadze dobieraja ludzi zarzadzajacych ich interesem i czekaja na wynik. Musza liczyc sie z zyskiem ale i strata. Czy to oznacza ze inwestuja tylko i nic nie robia dalej? Przeciez musza znac sie na branzy choc troche miec pojecie o tym w co lokuja kapital. Albo tacy co sami ruszaja z interesem i poswiecaja dla niego wszystko. Nie ma lekarstwa na sukces i kazdy sam sobie musi poradzic w biznesie. Mozesz przeciez zaplacic doradcom a oni udzielom Tobie fachowych porad i bedziesz mial wszystko podane na tacy ale czy tego wlasnie chcesz? Czy ktos ma za Ciebie wykonac cala prace a Ty bedziesz widnial tylko na papierach jako wlasciciel firmy? Czy raczej chcialbys znac sie na tym co robisz? Mialem moze lepszy start z uwagi na to ze moj ojciec jest restauratorem ale to nie znaczy ze od razu zbilem majatek. Zanim zaczalem zarabiac pieniadze na swoje inwestycje musialem wiele stracic. Im wiecej wydasz na biznes tym wiecej zarobisz ot taka prawda rynkowa. Jesli nie chcesz lub nie masz czasu na nauke w tym biznesie - zlec to innym, analizuj rynek tego sektora uslug, ucz sie caly czas, podpatruj i dzialaj. Musisz wierzyc ze sie uda i sie nie poddawac. No i oczywiscie nie wyslugiwac sie innymi bo na tym tylko stracisz.
Fajnie pieknie ale to tylko przychody nawet po potraceniach z tytulu czynszu wody itp. Ale dochodza inne koszty stale. Sam bedziesz pracowal czy wezmiesz pracownika( dodatkowy koszt) Zusy podatki zaopatrzenie w towar, czasami warto dac troche w kieszen dla dostawcy to dostaniesz szybciej i wiecej na telefon itp. Rozne sa rzeczy ktore musisz wziasc pod uwage. Dlatego smialo powiem ze dolozysz do interesu w poczatkowej fazie. Jesli masz zaplecze finansowe ze spokojnie dzialasz to do dziela.
Może nie zadawałbym głupich pytań, ale dużo finansów nie mam - dofinansowanie z UE czyli ok 40 tys a nie chce pakować się w coś bez sensu
już ci napisałem, jak nie masz 200000zł na początek,
to szkoda w ogóle liczyć jakiekolwiek zyski, nie mówiąc już że pierwsze zyski za około 3 miesiące
AMS9 Ty optymisto ;-)
Realnie poszukaj wsrod swoich znajomych albo znajomych znajomych osob ktorzy prowadza podobny lub taki sam biznes albo maja jakies doswiadczenia. Podpytaj sam ich o trudnosci jakie mozesz spotkac na swej biznesowej drodze. Wez dofinasowanie , jakis kredyt, zastaw mieszkanie, pozycz od rodziny kapital poczatkowy. Moze ktos z rodziny udzieli Ci wsparcia finasowego? Poszukaj. Kto szuka ten znajdzie ;-) Poniewarz niebawem planuje troche spraw w Polsce a nie mam czasu na przeloty moj syn polecil mi czlowieka z pomorza tzw okreslil go mianem "magik" nie wiem dlaczego ;-) Ten czlowiek wzial zaliczke 500 zl tytulem swoich kosztow wstepnych (przejazdy itp) a dalsza kwote wynagrodzenia ustalil ze mna na 4000 tys zl. Pracuje teraz dla mnie a ja jestem bardzo zadowolony bo pomogl mi z wszystkimi sprawami umozliwiajacymi zdzialanie cokolwiek na rynku polskim. Moze tez powinienes skorzystac z uslug w swoim regionie z takich ludzi co wiedza co z czym jesc? Niby wydasz pieniadze na ich oplacenie ale w zamian za to nie musisz sie martwic sprawami organizacyjnymi jak policzysz swoje koszty to bedziesz wiedzial o czym mowie.
próbuje czasem napisać prawdę ale kolesie co mają podstawówki i doradzają w biznesie pisząc że importują coś tam na wschódstrasznie się oburzają, realnie rzecz biorąc to 300000zł i pół roku
wiecie co najlepiej to chyba przekonać się samemu. Stoły bilardowe można kupić za 1300 zł, wyremontować i pomalować lokal za 3000 zł, jakiś tv na karaoke, ulotki, może jakiś baner większy na mieście i zobaczymy...
też tak myślę, odezwij się za miesiąc i powiedz ile wydałeś, i jakie zainteresowanie
Opoint, który to już Twój biznes? Masz pub w Anglii, firmę spedycyjną, to po co pytasz w jednym wątku, na co przeznaczyć kieszonkowe od taty i że odśnieżanie się skończyło. :) Oj fantasta z Ciebie.
Furgonik gdybys czytal ze zrozumieniem wiedzialbys ze konto 0point nalezy do 2 osob. Ale wyjasnie dlaczego. Korzystam z konta ktore zalozyl moj syn ktory mieszka w Polsce a ja mieszkam w Anglii od kilkudziesieciu lat. Poniewaz syn zaprezentowal mi to forum i byl zalogowany na swoim koncie ktore mi udostepnil mowiac ze sa ciekawe interesy i moglbym troche wiadomosci ludziom przekazac na swoje tematy znajome. Raz napisalem na ciekawy pomysl i tak sie zaczelo ze pisze i ja czasem i moj syn z jednym kontem. Niektore z postow sa jego a niektore sa moje i nie widze w tym nic dziwnego jesli trzymasz sie danego tematu a skoro sprawdzasz inne posty uzytkownikow to przynajmniej je przeczytaj ze zrozumieniem. Pozdrawiam.
Ah furgonik zapomnialem odpowiedziec na Twoje pytania. Oczywiscie ze prowadze rozlegle interesy w kilku sektorach - czy to cos zlego ze jestem wlascicielem firmy spedycyjnej? firmy z branzy budowlanej, firmy handlowej oraz restauracji i pubow? To zle?
Ale teraz wyjasnie Ci sytuacje syna bo jeszcze pewnie i on jest zagadka dla Ciebie. Moj syn dostaje spore kieszonkowe na miesiac i niepotrzebnie sie tym chwali tu i owdzie ale nie w tym rzecz. Pomimo pieniedzy woda sodowa nie uderzyla mu do glowy, obecnie studiuje bardzo przyszlosciowy kierunek studiow a przy okazji nie musialby sie tak ponizac ale zajmowal sie odsniezaniem samochodow bogaczy w polsce chcac w ten sposob zarobic sobie dodatkowe pieniadze ktore beda cieszyly go tym bardziej ze zrobil to swoim pomyslem. Nie pochwalam tego ale ze jest przedsiebiorczy bo zawsze tak byl. Obecnie pracuje nad biznesem ktory zamierza wiem o tym opisac na tym forum wlasnie dla innych i czy ja mam mu tego bronic? Posluchaj czasem jego postow a zobaczysz ze to bardzo przyzwoity mlody czlowiek.
Opoint, jak jest faktycznie, tak jak piszesz, to wyjaśnia to wszystkie moje wątpliwości. Wiele osób na tym forum fantazjuje na temat wyimaginowanych biznesów, stąd myślałem, że Ty również. Przepraszam, jeśli Cię uraziłem. Przyznam, że wypowiadasz się rzeczowo, trochę mi to nie pasowało do nastolatka.
Ale nie zarzucaj mi proszę, że nie czytam ze zrozumieniem, bo to nie prawda. Nigdzie nie zauważyłem, abyście o tym pisali, że we dwóch korzystacie z konta. Możecie o tym wspomnieć w profilu użytkownika.
Jasne furgonik bez urazy - nigdzie nie pisalem tego ze korzystam grzecznosciowo z konta syna. Myslalem ze wogole sie nie bede udzielal ale jak juz zaczalem to sam rozumiesz. Wciagnelo mnie bo mozna czasem tu niezle nerwy stracic:)
no nie przesadzajcie z tymi kosztami poczatkowymi. za 200 tys to mozecie niezla knajpe otwozyc, aklub bilardowy o powierzchni 150 m2 to spokojnie w 100 tys. się zmieści, a przy dobrych chęciach i własnej pracy jest szansa zamknąć sie w 50 tys.
Jedna uwaga - jak ty zamiezasz zmieścić 5-6 stołów, bar i jakieś sofy na takiej powierzchni?? pomiętaj, że nie ma co wstawiać stołów innych niż 9-stopowe, czyli typowych do poola. mniejsze to po prostu g.... niestety taka prawda. Stół 9-stopowy ma wymiary jakieś 3,5 x 1,8 metra. dodatkowo musisz mieć odstęp od ściany przynajmniej 1,5m, pomiędzy stołami lepiej, zeby był troszkę większy, ale 1,5 już wystarczy. założenie ok 3 godzin zajęcia stołu dziennie jest realne, a w weekend moze być większe. oczywiście dużo zależy od klientów, czy w ogole zalapią pomysl, ale generalnei wg mnie jest szansa. zyski faktycznie raczej po kilku miesiacach dopiero beda osiagalne, ale powinny dochodzic do ok 5 tys. miesiecznie (tak na oko mowie ;)) cena 15 zl za godzine gry to jest bardzo niska stawka w duzych miastach. tam raczej w granicach 20 jest.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|