|
Klub bokserski |
Klub bokserski
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mieszkam w mieście ok 80 000 mieszkańców najbliższy klub bokserski jest od mojego miasta jakies 100km. Wypatrzyłem sobie ciekawy lokal w podziemiach w którym kiedyś była siłownia blisko centrum miasta. Klub by działał tak: były by tam 4 sale bo akurat tak podzielony jest lokal 2 duże sale jedna z ringiem , ring ma ok 5x5m kosztuje ok. 13000 zł. w 2 duzej sali byłaby sala do treningów czyli pozawieszane worki bokserskie różnego rodzaju i gruszki. 3 średnia sala to by była sala do rozciągania. zakupiłbym różne przyrządy do rozciągania + jakieś hantelki skakanki itp. w tej sali były by na podłodze maty. 4 sala jest tak fajnie podzielona gdzie mogła by być szatnia z prysznicem i łazienka + jest tam jeszcze taka malutjka dobudowka kolo drzwi wejsciowych gdzie moglo bybyc glowne stanowisko sprzedającego. powiedzmy że bylo by otwarte od rana do wieczora. Przez caly dzien by sioebie ludzie ptrzychodzili ot tak poboksować a wieczorami bym wynajmował trenera co by uczył boksowac taka mala sekcje bokserską zrobić. lokal wiadomo lustra , typowy klimat z amerykanskich filmow typu rocky :). powiedzcie jakie procedury prawne muszę zalatwić żeby takie cos otworzyć. wiadomo osoba nadzorująca pzrez cały dzień ale czy ona musi mieć jakieś uprawnienia. mogę jeszcze zatrudnić ochronę jeśli to by było niezbędne. ale niewiem czy muszę coś zalatwiać na policji czy w sądzie. aha co do ringu kazdy dobrowolny sparing był by kamerowany . co o tym myslicie?
fajny pomysl;)..mozesz tez zrobic sekcje kick bokserska dla kobiet:)..plus np kursy samoobrony:)
Myślałem również o MMA ze względu na większą popularność w ówczesnych czasach i również ze względu na mniejsze koszta sprzętu a mianowicie chodzi o ring bokserski. W MMA nie jest on potrzebny. Wystarczą do tego dobre maty i wokoło ciekawa sceneria np coś w stylu klatki. Dużo mniejsze koszta. Ring bokserski kosztuje min ok 15 000 zł ;/
ochrona jest niezbędna w takim klubie bokserskim bo gdyby jakis małolat przyszedł wpierdzielić bokserom ......... az strach się bać
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Klub bokserski": - Klub bokserski - Ludzie - Klub!! Czarny Klub!! - klub - KLUB - Pub, klub
• Strona 1 z 1
|
|