Witam!!!
bardzo interesuje sie sportem i jest to cale moje zycie. Gram nawet w pilke nozna ale na nizszym szczeblu rozgrywkowym.
wpadlem na pomysl aby zalozyc swoj klub pilki recznej. jak wiemy pilka reczna jest teraz na fali takze mysle ze jest to pomysl na czasie. jestem z miasta 80tys i nie ma tu ani jednego zespolu szczypiornistow. sa jakies szkolne zespoly czy cos ale to raczej pelna amatorka.
I tak pomyslalem zeby zalozyc druzene chlopcow. druzyne seniorow ale w ktorej grali by 17-18latkowie. nie mam wlasne hali. ale mysle ze wladze miasta wspomoglyby moj pomysl i moja druzyne. mialbym nawet juz kilku sponsorow. wystarczy tylkko zglosic druzune do najnizszej rzecz jasna klasy rozgrywkowej i mozna zaczynac przygode. wynajem hali to tez nie taki stsrasznie duzy koszt.
co wy sadzicie na ten temat. jezeli chodzi o zawodnikow to nie ma problemu obracam sie w swiadku sportowym i juz mam kilkunastu mlodych zdolnych chlopcow.
teraz pytanie czy proste jest takie zgloszenie w polskim zwiazku pil,ki recznej i czy sa jakies dotacje ze strony zwiazku czy panstwa
pozdrawiam