Witam.
Mój temat będzie właściwie zbiorem pytań i mam nadzieję pomocnych odpowiedzi.
Osoby, które udzielą mi przydatnych odpowiedzi (podpowiedzi[?]), cennych porad i postarają się w rzeczywisty sposób pomóc mogą liczyć na rewanż. Włącznie z ujawnieniem pomysłu, który jest uniwersalny i do zrealizowania w każdym mieście, gwarantuje przy tym zyski sześciocyfrowe w skali roku.
Jestem zainteresowany otworzeniem knajpy(coś miedzy restauracją, a pubem więc to chyba właściwe określenie), jedzenie przygotowywane na grillu, do tego ewentualnie proste potrawy nie wymagające specjalnych maszyn, piwo, napoje...Myślę, że rozumiecie o co mi chodzi. Byłbym niesamowicie wdzięczny, gdyby ktoś obeznany z tematem przedstawił mi odpowiedzi na pytania:
1)Koszt wyposażenia lokalu (stoły, krzesła, lada, meble niezbędne do utworzenia czegoś na kształt baru). Jeżeli ktoś ma wiedzę na temat możliwości pozyskania mebli sponsorowanych przez browary i ewentualnych zasad takiej umowy, oraz sposobu załatwienia owej proszę o uwzględnienie przy odpowiedzi na to pytanie. [+ewentualne przystosowania do wymogów BHP/Sanepid/Straży pożarnej]
2)Koszt wyposażenia kuchni przystosowanej do przygotowywania wyżej wymienionego typu jedzenia (tj. potrawy przygotowane na grillu, ew. przy pomocy mikrofali/noża kuchennego itd..). Zależałoby mi żeby kosztorys zawierał również cenę przystosowania kuchni do wymogów BHP/Sanepid (gaśnice, płytki, farby naścienne, posadzki...).
3)Koncesja na sprzedaż alkoholu + wszystko co z tym związane. Koszta zakupu piwa, dystrybutorów etc.
4)Pozwolenia i związane z nimi koszta związane z otwieraniem lokalu gastronomicznego.
5)Rzeczy o których zapomniałem, a powinienem wiedzieć. Nie mam doświadczenia w tej branży więc będę bardzo wdzięczny za pomoc.
U podstaw sukcesu tego pomysłu leży lokalizacja, gwarantuje ona zyski, proszę więc, aby osoby, które nie mają w tej sprawie nic do powiedzenia po prostu się nie wypowiadały.