|
Knajpka |
Knajpka
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam was wszystkich.zastanawiliście się kiedyś nad otworzeniem baru ze swojskim winem?no wiecie coś jak knajpa tylko że z winiaczami.jeśli ktoś z was był we francji,to chyba widział tam takie knajpki.2lata temu byłem w st.tropez na południu francji w pracy, takie knajpki były oblegane przez fracuzów.wyobrażcie sobie,małą knajpkę 5 6 stoliczków z widokiem na morze,ludzi multum bo to lato było i kufle 0,5l dobrego swojskiego winka.co prawda tam prawie każdy był posiadaczem własnego pola z winogronami i własną winnicą,tagże materiał na wino miał.taki kufel kosztował tam nie całe euro,a klepa po nim nie zla.ja mieszkam w dużym mieście na g.śląsku i dostępu do morza nie mam i pola z winogronem też nie,ale na działce o pow.1ara dałbym rade postawić szklarnie i problem byłby z głowy.co wy na to?
dobry pomysł. może podpowiem ci jak go jeszcze rozwinąć. dołóż swojskie sery, własny chleb, kaszankę itp. kaszankę nie musisz sam robić. wystarczy że znajdziesz 'chłopa' który sam robi domowym sposobem. tylko co na to pewna instytucja która zajmuje się producentami żywności. pzdr
wiem tylko że można to spredawać,ale jakie są przepisy tego nie wiem
Taki biznes chyba jest dobry,ale ja myślalem o ruchliwej trasie i może nie z winem ale wlasnie z takim jedzeniem
nie widziałem jeszcze nigdy żeby jakaś knajpa padła,chyba że ludzie się skarżą na hałas lub robi się tam coś innego oprócz lania browara
przed chwilą komentowałem podobny pomysł i nie chce mi się drugi raz pisać ;p podaje link:
viewtopic.php?p=215676#p215676
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Knajpka": - Mila Knajpka Na Wsi - Mala Knajpka - Knajpka country - knajpka coutry - PUB, mała knajpka
• Strona 1 z 1
|
|