|
Kobieta sklep motoryzacyjny - strona 2 |
Kobieta sklep motoryzacyjny
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Hej!! Ja prowadzę sklep motoryzacyjny i nie ma tu nic nadzwyczajnego,choć lepiej można się nieraz dogadać z kobietą,tylko to tak jest że faceci nie biorą na poważnie tego że kobieta zna się na częściach..
Nie ważne kto sprzedaje, jeśli osoba, która będzie mi coś sprzedawać, wie o co mi chodzi i ma o tym pojęcie, szybko i sprawnie mnie obsłuży, przy okazji serdecznie itd. to do takiego sklepu miło aż wracać. Gorzej, jeśli ktoś udaje, że się zna, a totalnie nie ma o tym pojęcia i próbuje mi coś wcisnąć. To taka mała dygresja. W sklepie przeważnie posiada się części które czesto schodzą, tak jak napisałaś. Większość części, przynajmniej na początku ściąga się z hurtowni. Możesz też spróbować, podjąć współpracę z jakąś hurtownia i jako pośrednik za niewielką cenę, sprzedawać części do warsztatów, obie strony mają mniej zachodu a Ty możesz jeszcze zarobić zawsze coś.
Chętnie się wypowiem jako kobieta ;) Przyznam, że nie często robię zakupy w tego typu sklepach, ale może też dlatego, że często sprzedawcy-mężczyźni odnoszą się do takich "zielonych" klientów trochę lekceważąco i do końca nie można być pewnym, czy dobrze radzą, czy po prostu chcą coś wcisnąć. Gdybym zobaczyła kobietę sprzedawcę w takim sklepie to myślę, że czułabym się dużo pewniej i swobodniej ;) Dlatego sądzę, że to może być Twój dodatkowy atut. Co do obsługi mężczyzn, to myślę, że jeśli tylko będziesz znała się na rzeczy to nie powinno być problemu. To trochę tak jak w perfumerii - jak trafisz na sprzedawcę, to nie ważna jest płeć, jeśli tylko wyczujesz, że wie o czym mówi, a nie próbuje Ci wcisnąć czegokolwiek licząc, że złapiesz się na jego urok osobisty.
Witam
Chcę z mężem założyć sklep motoryzacyjny + wymiana części eksploatacyjnych na miejscu. Mąż ma wielkie doświadczenie w tym kierunku, jako sprzedawca pracuje już 10 lat i zna się świetnie na mechanice. Na początek będą to podstawowe części, a reszta na zamówienie. Ja nie zna się za dużo, ale jestem po studiach i bardzo szybko się uczę, wiem że kobieta w sklepie przyciągnie nowych klientów i stworzy miłą atmosferę ( mam nadzieję). Mam tylko pytanie dotyczące dotacji i/ lub wsparcia na rozkręcenie swojego pierwszego biznesu. Jeżeli ktoś może mi coś podpowiedzieć będę wdzięczna.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kobieta sklep motoryzacyjny - strona 2": - Sklep motoryzacyjny - Sklep Motoryzacyjny - Sklep motoryzacyjny na wsi - Sklep motoryzacyjny - Sklep motoryzacyjny
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|