|
Kochani co za pieniadze z urzedu |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
chcialam otworzyc interes na trgu ale pani mowi ze to handel obwozny nawet jak mam miejsce ale namiot wiec czy ktos zna jak zalozyc jak nazwac zeby nie byl handel obwozny bo na taki nie dostane albo jakis fajny pomysl chce cos robic ....dziekuje
Jak to co za pieniądze z urzędu ? To, na co się dostało pieniądze z urzędu.
Ale, jak rozumiem, chodzi o odpowiedź typu "co mam nakłamać, żeby mi uwierzyli i od nich wyciągnąć kasę, a ja już będę wiedział/a na co ją naprawdę przeznaczyć". To się nazywa wyłudzenie i są na to odpowiednie paragrafy. O ile jeszcze mogę jakoś zrozumieć wyłudzającego, o tyle się zdziwię, jeśli ktoś bezinteresownie zechce pomóc w tym procederze. Takie coś mogłoby zostać potraktowane jako pomoc w przestępstwie lub może nawet współudział... Że nie wspomnę już o tym, że na te pieniądze składają się wszyscy ci, którzy zarabiają i normalnie płacą podatki.
masz racje nawet tak nie myslalam ale tak sie cieszylam ze bede cos robic a oni mi powiedzieli tego nie i tego tez nie maja tyle przepisow ze raczej sama to otworze niz sie bede starac tk to jest jak chce sie zostac biznesmenem od 3 dni ...moze doslownie jak napisales tak to jest pozdrawiam
A teraz już piszesz inaczej. To zapytaj (niekoniecznie zaczynając w tym celu nowy wątek, jest sporo podobnych, do których można się po prostu dopisać), jaką działalność można otworzyć za pieniądze otrzymane z Urzędu. Czyli nie : "mam miejsce na placu i pomysł na handel ciuchami, ale mi nie pozwalają", tylko : "mam chęć coś robić i możliwość skorzystania z dofinansowania z Urzędu".
Potem poczytaj propozycje, jakie przedstawiono innym w podobnej sytuacji - mało komu chce się każdemu tłumaczyć wszystko od początku. Nawet i to jednak będzie mało, jeśli nie określisz własnych predyspozycji, umiejętności, ograniczeń...
dziekuje za odpowiedz i rade mam swoje pieniadze zal mi ich wydawac dlatego mysle o urzedzie sam doradca mi to zaproponowal dzis romawialam z pania mowi ze dzialalnosc na allegro by przeszla mam samochod wiec mysle tez ze kupie maszyne ktora drukuje napisy na koszulkach logo to praca w domu wlasciwie w piwnicy ale jakis pomysl jeszcze porozmwaiam z ludzmi w okolicy bede myslec tez nad innymi fuduszami moja kolezanka tez ksiegowa handluje skapetkami ,biustonoszami i strojami wychodzi na targach 3tys .jest bardzo zadowolona bardzo mnie namawia wiec usiade naleje lampke wina i pomysle a potem do dziela siedziec mi sie nie chce choc moglabym ...pozdrawiam i zycze powodzenia
fajnie, fajnie. Chcesz coś robić, wyrwać się z tej nudnej i szarej codzienności. Bardzo dobrze! Ah...
juz zaczynam od listopada sprzedaz zabawek na allero za 13 tys z urzedu bardzo sie ciesze po kursie troszke ;e[iej rozumie o co chodzi ....w tym wszystkim pozdrawiam
jaki kurs?
kazdy kto stara sie o dotacje jest kierowany na kurs ja dodatkowo poszlam na ksiegowoc ale kurs to norma trwa od tygodnia do 3 tygodni
Witaj
Z jakiego regionu Polski jestes?? Ja ze swietokrzyskiego i bez problemu dostalem kase z UP na handel obwozny. Jestem juz tez po 3 dniowym kursie.Z tym ze do max.8tys na ten cel daja.Na inne do 14700zl czy jakos tak. Pierwszy raz o takim czyms slysze ze na handel nie daja, u nas tylko na taksowki, i handel zywnoscia nie daja. Powodzenia i pozdawiam!
Ja też jestem ze świętokrzyskiego i pieniądze dostałam z UP (13500 bo ta wyższa stawka 14700 dopiero od września obowiązuje) o żadnych ograniczeniach nie słyszałam a do tego o jakim kursie mówicie ja nie musiałam chodzic na zaden kurs...czy to zalezy od wykształacenia ???(ja jestem po handlówce)
jedynym ograniczeniem jest to że trzeba mieć stałe miejsce prowadzenia dziłalności czyli umowa posiadania lokalu lub wynajmu lokalu już w momencie składania dokumentów!!!!!!!
hmm.. jaki znowu lokal na stale?? Gdyby takie wymogi byly to 3/4 ludzikow nie dostalo by wogole dotacji bo ok.3/4 u mnie stara sie
o dotacje na handel OBWOZNY, a wiec jak OBWOZNY to jestes prawie codzien na innym targowisku wiec o zadnym lokalu na stale nie moze byc mowy :) ponadto na kursie byli ludzie ktorzy poczatkowo beda prowadzic dzialalnosc tylko w domu, na przyklad manicure z dojazdem do klijentki, wiec tez umowy najmu lokalu nie zalaczyli do wnioskukurs to zalezy, ja staralem sie teraz o dotacje drugi raz i wyslali mnie na kurs a pierwszym razem wogole mi nie kazali na zaden kurs chodzic.Polega on na tym ze ucza cie jak zrobic biznes-plan, gdzie i jak i co pozalatwiac ZUSy, skarbowki itp. pracuje sie w grupach na takim kursie, pozyteczna sprawa, mnie sie to przydalo i sporo sie dowiedzialem.. Pozdrowionka Darecki
Ja otwierm sklep więc w moim przypadku taka umowa wynajęcia lokalu była wymogiem koniecznym...a jakie warunki trzeba spełnić aby dostać dotacje drugi raz (pytama tak na przyszłość)
jestem ze slaska tu nie ma na handel obwozny ale sie tym nie przejmuje bede sprzedawac na allegro juz za 3tygodnie 13 tys dostalam narazie zalatwiam formalnosci i ten bank nie wiadomo jaki ciagle mam watpliowsci pozdawiam
|
|