a ten instalator to mi sie nie podoba ja bym nazwal:
ciepelko
plomyk
plomyczek
piecyk
o tak bym nazwal a nie instalator to tak jakbym slep spoz. nazwal sprzedawczyni Hania:D
|
Kolejny temat z cyklu: Jak nazwac firme |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
a ten instalator to mi sie nie podoba ja bym nazwal:
ciepelko plomyk plomyczek piecyk o tak bym nazwal a nie instalator to tak jakbym slep spoz. nazwal sprzedawczyni Hania:D
A mnie się wydaje, że Instalator Mietek (czy jak tak masz na imię) to dobry pomysł. Prosty, wręcz trywialny, a dzięki temu ciekawy (coś jak Jan Niezbędny) i konkretny.
A ciepełko, płomyczek i inne truliluli to mi teletubisiami zalatuje i w życiu tak bym firmy nie nazwał. A jak się kolega zdecyduje na Instalatora to mu zrobię logo za free. Pozdrawiam.
A co powiesz na InstalHeat ,moze zangielszczona ale wydaje mi sie ze brzmi profesjonalnie.
Możesz nazwać InstalCO.
Bedzie i instalacje i CO. Oczywiście możesz poszukać w sieci i nazwać firmę tak żeby była podobna do nazwy innej firmy z tej branży (byle nie zastrzeżona nazwa). Ja tak zrobiłem ze swoją jedną z pierwszych firm - był to handel hurtowy kosmetykami z dojazdem do klienta (10 lat temu). I ludzie mówili: "Aaa, tak znam, znam", "Gdzieś już słyszałem" "Widziałem Państwa reklamę". Nie przyznawałem się też, że jestem właścicielem i jedynym pracownikiem. I myślę, ze to był dobry pomysł, bo po roku działalności sprzedałem ten mini biznesik z kontaktami i klientami za mój szacowany trzyletni zysk :-) Może w instalatorce takie chwyty nie są konieczne, ale zawsze można coś zwalić na szefa ;-) Pozdrawiam przedsiębiorczych
a mnie podoba sie
Instalator Mietek - proste i bezpretensjonalne odrazu wiadomo o co chodzi , poza tym daje poczucie jakiejs prywatnej wiezi , a to w tego typu uslugach moim zdaniem bardzo wazne
|
|