Witam serdecznie, 3-4 mies. temu złozyłem wniosek o dotacje na rozpoczecie działalności z pup złożyło je równierz 27 os. Dofinansowanie miało dostac 3 osoby wiec nie ludzilem sie ze dostane ale chciałem sie poprostu sprawdzic czy mam szanse punktami wywalczyc przy nastepnym konkursie to dofinansowanie. W czasie rozstrzygania konkursu wysłali do mnie pismo ze cos jest nie tak z rachunkami po czym przyjechalem do UP i poprawiłem tak jak powinno byc, po ok. 50 dniach dostałem pismo ze nie dostałem dofinansowania ale uzyskałem 41pkt. i jestem na 10 pozycji. po tyg. czasu UP zorganizowal 2gi konkurs na tych samych wnioskach, wiec odrazu wydrukowałem poprawiony wniosek i oddałem po 30 dniach dzwonie do UP z zapytaniem czy dostałem dofinansowanie, teraz miało dostac 19os. wiec bylem przekonany ze ja sie załapie spokojnie z 10 pozycji, dzwoniac Pani mi oswiadczyłą ze nie dostalem sie, wiec wchodze na strone a tam 36pkt. wiec odrazu dzwonie do UP dla czego odjeli mi pkt. i za co, na to Pan podał mi kolejna os. do telefonu bo nie potrafił odpowiedziec na to pytanie, 2-ga osoba również nie potrafiła odpowiedziec na pytanie i dała mi do telefonu wyzej postawioną Panią (zawsze nie miłą kiedy bylem w UP) na to ona miłym głosem odpowiada mi ze nie wie jak to sie stało i zaczeła sie kłopotac przez telefon (poprostu zdziwiłą sie ze ktos dzwoni z takim pytaniem) poinformowalem ja ze przyjade w poniedzialem do UP i bede chciał to wyjaśnić. W nocy nie mogłem spac dreczylo mnie to ze cos jest nie tak, siadłem na kompa sciagnołem wszystkie rozstrzygniecia konkursów przeliczyłem wszystko co sie dało i wyszły takie rzeczy ze głowa mala (tzn. poprostu widac ze po znajomosci załatwiane) Pozwoliłem sobie sporządzic taka tabelke na ktorej wszystko widać golym okiem. Pojade w pon. do UP i zadam jej pare pytan na ktore watpie ze ta Pani mi odpowie, np. dla czego ja mam mniej 5 ptk. a 7 osób ma dodane ptk. nawet po 8.
Zastanawaia mnie tez ten fakt ze jezeli dofinansowanie ma dostac powiedzmy 10 os. na powiedzmy 20 to 10-ta osoba i 11 zawsze maja inne punkty o dziwo (nie tylko na wniosku moim ale i wczesniejszych, na ktorych jeszcze bardziej to widać np.
Lpt. Nazwisko Punkty
8. Nazwisko 33
9. Nazwisko 33
10. Nazwisko 33
-------------------------
11. Nazwisko 32
12. Nazwisko 32
13. Nazwisko 32
14. Nazwisko 32
Niżej przedstawiam własnie ta tabele (nie moge załącznika wysłac w ktorym jest to lepiej pokazane gdyż system forum mi na to nie pozwala) DO CZEGO DOSZŁEM PODSUMOWUJĄC CAŁY KONKURS I WIDAC GOLYM OKIEM ZE JEST TO DLA LUDZI KTORZY MAJA PIENIĄDZE ALBO zNAJOMOŚCI ale ja nie jestem osoba ktora zostawia tekie zeczy bo UP tylko na to czeka zeby sie zamknąć nawet pisze specjalnie na 1 str. ze odwołania nie przysługują.
Pytanie do was gdzie powinienem sie zgłosic z tym problemem i ogolnie proszę o rady.
Lp. Imię i Nazwisko Wniosek 1 Różnica ptk. Wniosek 2
1 osoba 42 +3 45
2 osoba 42 +3 45
3 osoba 38 +6 44
4 osoba 43 0 43
5 osoba 41 0 41
6 osoba --------------- ---------------- 41
7 osoba 39 0 39
8 osoba 39 -1 38
9 osoba 39 -2 37
10 JA 41 -5 36
11 osoba --------------- ---------------- 36