|
Kolportaż i druk ulotek? |
Kolportaż i druk ulotek?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich na forum opiszę działalność jaką chciałbym się zająć chodzi mi o kolportaż ulotek.Roznosiłem ulotki przez 4 lata znam mniej więcej co nie co o tej typu działalności.Ale to za mało mam około 20 tysięcy kapitału na ten cel .Chodzi mi głównie o ulotki małych firm typu takie jak z telepizzy. Bo jeśli chodzi o Tesco czy Carrefour lub inny duży sklep to jest trudno z tym na rynku a konkurencja jest ale nie za duża.I jeszcze o drukowanie tego typu ulotek.O pracowników jest nie trudno najchętniej robią to małolaty i studenci oraz emeryty.
możesz się rozreklamować drukując swoje ulotki i je samemu roznosząc.
a tak poważnie, to jak brzmi Twoje pytanie?
Ludzie coraz częściej ulotki wyrzucają, więc nie wiem, czy firmy będą zainteresowane korzystaniem z usług takich firm. To taka moja skromna opinia. Może lepiej spróbować jakiejś innej działalności.
A ja powiem, że w moim przypadku ulotki odnoszą stale największy efekt z pośród stosowanych przeze mnie nośników reklamowych.
Oczywiście odpowiednio "wycelowane"
I myślisz, że te "malolaty" i "emeryty" to wartościowi pracownicy? Większość z tych ulotek w najlepszym wypadku wyląduje w koszu, bo reszta obok niego. Jeśli nie masz zamiaru reklamować czegoś naprawdę super, to raczej będzie mało efektywna forma marketingu.
czy ja dobrze rozumiem? Chciałbyś otworzyć działalność zajmującą się kolportażem ulotek (tak jak to robiłeś w pojedynkę wcześniej), tyle że na większą skalę, przyj,ując zlecenia bezpośrednio od firm? Osobiście widze dość nikłe szanse na sukces w tym sektorze, choć to zalezy od miasta, konkurencji, itd, a tutaj ty wiesz najwięcej.
No i weź po uwagę Twoją konkurencję. Poczta oferuje takie usługi, nie pamiętam w jakiej cenie, gdyż nasze ulotki roznosimy we własnym zakresie, ale wiem że na poczcie można zlecić ulotki do rozniesienia i wtedy listonosz roznosi je na swojej "trasie".
Proszę pamiętać że na poczcie ulotek nie roznoszą listonosze :)
To taki drobny subtelny niuans na mojej stronie internetowej znajdują się kompleksowe informacje w zakładce kolportaż poczta polska.
Jeżeli chcesz się zająć kolportażem ulotek, najpierw musisz pomyśleć o tanim wydruku. Polecam skorzystanie z drukarni online, w ten sposób zaoszczędzasz nie tylko czas, ale i pieniądze. Z własnego doświadczenia mogę zaproponować: http://caffeprint.eu/
Hm, mnie ten druk ulotek nie wydaje się taki bez sensu, bo jak zauważył autor - jeśli w jego miejscu zamieszkania konkurencja jest niewielka, to warto spróbować. No i wiele zależy od produktu - ja często zachowuję ulotki reklamujące jedzenie - pizze, jakieś bary, czasami ulotka stanowi rodzaj kuponu zniżkowego, z którym coś można nieco taniej kupić, więc w branży gastronomicznej na pewno się to sprawdzi. Ale z kolei ulotki np. szkoły językowej czy kredytu bankowego - wyrzucam od razu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kolportaż i druk ulotek?": - kolportaz ulotek - Kolportaż ulotek. - Kolportaż ulotek - Kolportaż, roznoszenie ulotek i materiałów reklamowych - Pytanie o Kolportaż
• Strona 1 z 1
|
|