czesc
Wercie85 mam do Ciebie pytanie. od 2 miesięcy jestem na bezrobotnym i też myslałam o takim komisie. Czy możesz powiedzieć gdzie jeżdzisz sama po towar? jesli to nie tajemnica?:)
|
Komis dziecięcy - strona 2 |
Komis dziecięcy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czesc
Wercie85 mam do Ciebie pytanie. od 2 miesięcy jestem na bezrobotnym i też myslałam o takim komisie. Czy możesz powiedzieć gdzie jeżdzisz sama po towar? jesli to nie tajemnica?:)
Czyli jesteś OSZUSTEM PODATKOWYM UKS zadzwoni?
A co boli cie to ??? Bo mi osobiscie to splywa .
Witam. Patrzac na fakt iz stopa zyciowa spadła jest wiecej samotnych matek, taki interes to bardzo dobry pomysl. Działaj:) Pamietaj tylko o jednym zadbaj o wnetrze, bo wiekszosc ludzi własnie nie dba o to ze wzgledu na fakt iz jest to odziez uzywana;)
Gosia p w UK zaopatruje sie w towar
Powiem tak! każdy kto ma dziecko wie że takie ciuszki są mało noszone bo dziecko szybko rośnie!!!
KOMIS DZIECIĘCY????------JAK NAJBARDZIEJ TAK!!! Jeśli nie ma takiego w okolicy to napewno bedzie sie kręcić! W moim mieście też był taki pawilon w którym nic nie mogło długo sie utrzymać! Teraz jest tam komis dziecięcy i dobrze prosperuje od dłuższego czasu! Czyli jest oplacalne!
dziekuję Wam.
Myślałam o różnych kierunkach ale ten wydaje mi się na czasie. Jesli prowadzicie już taką działalność powiedzcie jaka powierzchnia wydaje się najrozsądniejsza na taką dzialalność? Bede niedlugo rozmawiala z wląscicielem budynku o wynajęciu i ma kilka powierzchni wolnych. Wiem, że ważna jest cena wynajmu ale wielkość powierzchni na prowadzenie tez.
Witam,
Będę wdzieczna za Wasze opinie i komentarze. Pomysł na otwarcie Komisu rzeczywiście może byc bardzo intranym zajęciem na dzisiaj, z tego powodu mam nadzieję, że już za miesiąc ruszy mój punkt wielką parą. Mam jednak problem z oszacowaniem przyszłych przychodów, jak uważacie na jaki obrót dzienny/ miesieczny się nastawić. Dodaż, że Komis będzie w Warszawie przy ruchliwej ulicy i dużym natężeniu ruchu pieszych. Założyłam, że lepszy jest dobrze widoczny punkt który przyniesie proporcjonalnie większy obrót. W słabych lokalizacjach upatruje powodu upadku tego rodzaju punktów dotychczas. Taka placówka pracuje na małej marży więc oczywistym by się wydawalo że lokal powinien generować minimalne koszty, a ja uważam, że to właśnie na starcie taki lokal z niskim czynszem może być powodem jego dalszego upadku - jestem ciekawa Waszej opinii. Czy uważacie że takie myślenie jest właściwe ? Oczywiście ważna jest również jakość obsługi, wystrój, klimat miejsca, jakość i ilość oferowanego towaru jaki i szybkość jego rotowania no i reklama:) , a może macie jeszcze jakieś sugestie co taki idealny punkt powinien mieć / spełniać. Pozdrawiam Monika
Jak taki drogi lokal wezmiesz to sporo wlozysz w niego.Bo tak odrazu zysku miec nie bedziesz.Moze to potrwac kilka miesiecy zanim interes rozwinie sie na tyle by oplacac drogie lokale.
Tez chce zalozyc komis ale obawiam sie czy dostane na to dotacje z UP.Wlasciwie o ile mozna sie ubiegac na taki komis?
Popieram Twój tok rozumowania Aloretka. Towar będziesz musiała zakupić taki sam do taniego lokalu na uboczu gdzie pies z kulawą nogą nie zagląda czy też do droższego w dobrym punkcie.
Z dobrym punktem masz na starcie przewagę i jest szansa powodzenia interesu. Dzieci rodzą się wszędzie tyle, że nie wszystkich rodziców stać na zakup ponadpodstawowych rzeczy nie mówiąc o zabawkach. Powodzenia
Zapomniałem dodać, że na komisie nie ujedziesz. Musisz na wstępie mieć przynajmniej 50% własnego
towaru i to bardzo dobrej jakości. Reszta to mogą być rzeczy brane w komis. Pozdrawiam
Witam wszystkich, ja prowadzę sklep dla dzieci z nowymi rzeczami ale chcę oprócz tego w jednym lokalu założyć również komis.
Mam pytania właściwie od strony księgowej ale wydaje mi się, że dość ważne nawet dla osób czytających te forum, otóż: - jakie pkd dla działalności należy wpisać przy prowadzeniu komisu? - jak prawidłowo wystawiać paragon? (wiem, że ma być na paragonie sprzedaż komisowa i sprzedaż towaru, ale co z jakim vatem?) - jak spisywać umowy komisowe, czy brać pełne dane gościa, który nam towar przynosi? jaki czas taki towar można trzymać w sklepie? czy macie jakiś wzór takiej umowy? Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Komis dziecięcy - strona 2": - KOMIS dziecięcy - Komis dziecięcy w Krakowie - Komis / sklep dziecięcy - dotacja na komis dziecięcy - profesjonalny serwis tel.kom, komis, komis laptopow
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|