|
Komis dziecięcy |
Komis dziecięcy
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
cześc, zastanawiam się nad otwarciem komisu z rzeczami dla dzieci i mam, ciuszki, zabawki, chodziki, itp. w Warszawie w dobrej dzielnicy bo Ursynów, co o tum myślicie?Proszę o wskazówki, może ktoś się czymś podobnym zajmuje i mógłby coś poradzić?Podzielić się kontaktami ewntualnymi,które byłyby pomocne, myślę też nad importowaniem tych rzeczy ze Stanów, Anglii, Niemiec...pozdrawiam Monika
Bardzo ciekawy pomysł, rozmawiałem z moją siostrą która ma dwuletnią córkę i ciągle narzeka na to, że bardzo szybko wyrasta z rzeczy, kilka razy założy i już za małe i nie ma co z nimi robić, a nowe rzeczy są strasznie drogie. Rozmawialiśmy nawet o tym, czy są jakieś sklepy z używaną odzieżą dla dzieci.
prowadziłam taki komis przez 4 lata, myślę, że w Warszawie, mimo że napewno są już takie komisy, powinno się udać. Jedno jest pewne: wszyscy będą zadowoleni : Ci co chcą sprzedać niepotrzebne już rzeczy i ci co chętnie kupią tanie potrzebne akcesoria dla swoich pociech, które tak szybko wyrastają .Dla Ciebie natomiast dużo pracy a także wiele satysfakcji, choć niekoniecznie finansowej :) . Jeśli w czymś mogłabym pomóc, to chętnie służę odpowiem na pytania
Witam
Chciałabym otworzyć komis dziecięcy.Czy to się jeszcze opłaca w dobie allegro? Mam lokal i wiele zapału, ale też wiele wątpliwosci. Czy możecie się podzielić wiedzą jak otworzyć i jak działa taki komis? Skąd wziąść na początek towar? W jednej części chciałabym mieć rzeczy komisowe typu wózki, foteliki, łóżeczka itp., w drugiej ciuszki dziecięce. Na jakiej zasadzie pobierać opłaty? Ile naliczać marży za rzeczy wzięte w komis? Proszę o wskazówki, może ktoś się tym zajmuje i mógłby coś poradzić? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Marzena 1.3.
Witam, mam zamiar otworzyć komis dziecięcy wraz ze sklepem. Czy ktoś mógł by mi podpowiedzieć jak się do tego zabrać(kto prowadzi lub prowadził taka działalność), czy do otwarcia komisu potrzebne są jakieś zezwolenia? I najważniejsze czy taka działalność jest opłacalna - w moim mieście jest już jeden komis ale a bardzo złej lokalizacji i mało kto o nim wie. Z góry dziękuje za pomoc.
A skąd jesteś jeśli można wiedzieć?
Z Zabrza
Chcialabym prosic o podpowiedz kogos kto ostatnio otworzyl komis z artykulami dzieciecymi. Czy mozna na ta dzialalnosc otrzymac dotacje i na jakich zasadach zostala otwarta dzialalność . Jest wiele postow ale wszystko to stare dane. U nas sie tak szybko wszystko zmienia dlatego interesuja mnie ostatnie wiadomosci.Dziekuje z gory.
Powiem ci tak szczerze że handel z artykułami dla dzieci z drugiej ręki jest niesłychanie lukratywny , moja siostra mieszka w usa , wysyła mi co pewien czas markowe zabawki .
Bicie jest niesamowite . Tylko Pamietaj!!! , obecnie jest allegro i ono popsuło dominacje komisów , bo kazdy woli sobie wystawić i dostać cene rynkową . Oczywiście nie twierdze też iż nie zarobi się na tym!!!
witam, mam komis dziecięcy, prowadzę go razem ze sklepem w którym mam nową odzież dziecięcą mam kilka zasad którymi się kieruję gdy przyjmuję w komis: * ciuchy mają być wyprane wyprasowane * oceniam osobę, która to przynosi, czy jest czysta, nie śmierdzi, ponieważ będzie odzwierciedlało stan ubranek * jeżeli ktoś chce szybką gotówkę to wypłacam do 5zł, a jeżeli chce więcej to wówczas przyjmuję a gościu czeka jak się towar sprzeda * aby za dużo fiskusowi nie oddać na druku piszę, że moja prowizja wynosi 10% a biorę nawet 100% * informuję, że też wystawiam na allegro dotacje pani może dostać z urzędu do 20 tys, po szkoleniu i innych takich bzdurach, o ile jeszcze pani wygra, z samego komisu to jest ciężko, bo ludzi mentalność jest taka, że woli pójść do lumpa kupić ........z d...wyjęte za 12 zł i będzie miał radochę a ty masz np nowe za 15zł albo komis za 10zł tak już jest musisz postawić na reklamę mieć rzeczy nowe jak i używki dodatki możesz przyjmować wózki i łóżeczka pościele i tak po woli,.,,po woli będzie się rozkręcać, pamiętaj aby zawsze mieć tak zrobioną cenę abyś mogła coś spuścić, ludzie lubią się targować rajstopki koniecznie nowe bo nie są drogie, a po to każda mama wejdzie, ale prowadzę sklep z tanią nową odzieżą i w cale nie pochodzenia uk, typu tanio i badziewnie z prime marku mam niemieckie produkcje w cenach, które zawojowały moje miasto, a mam malutki sklepik, dbam o małe dostawy co tydzień, w razie potrzeby zostawiam swój nr 601 434 580 mam np leggisny dziecięce w zakupie u mnie 4zł brutto a sprzedaje je pani za 10zł albo i lepiej różne wzory i koloru a rozmiar od 80- 104 dużo by pisac pozdrawiam, a jak coś proszę dzwonic
witam- co myslicie o tym pomysle? realne rynki zdobycia towaru? opłacalność? Może ktoś z branży dziecięcej podzieli sie doświadczeniem? Czekam na opinie !!!!
Przeglądałem portale internetowe wiadomo o co chodzi i tak można kupić 80 sztuk odzieży w cenie 750 zł plus transport czyli ubranko wychodzi po 10 zł. Myślicie że za ile udało by się opchnąć taki ciuch ?? Z góry zakładając że nie jest to interes z którego można by się utrzymać a jedynie dorobić
ja tez zastanawiam się nad otwarciem takiego komisu, w moim mieście są już 2 i powiem szczerze, ze do tanich nie należą- a klientów mają i to nie mało.
Francis wszystko zależy od tego w jakim stanie jest ten ciuch, czy to zwykłe body, czy może fajne spodnie czy kurteczka, ludzie bardzo często też patrzą na firmę. Ja do swojego komisu będę kupowała ciuchy za sztukę od 2,50 do 8,00 z transportem, ciuchy sama wybieram, na pewno będą to same firmówki, bez żadnych plam,niezniszczone, i naprawdę dobrej jakości.Do tego będę również kupowała zabawki przeważnie F.P., też za nie duże ceny, np taka zebra skoczek FP co w sklepie trzeba zapłacić ponad 200zł, u mnie będzie można kupić za 100. Najważniejsze przed otwarciem dobra reklama,Jak ktoś już prowadzi taki komis to chętnie posłucham wszystkich rad, co polecacie a co nie, co najczęściej schodzi w takich sklepach.
A gdzie kupisz tak tanio ciuszki ??
sama jede po towar,i dlatego mam tak tanio
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|