|
Komis GSM na wsi - strona 2 |
Komis GSM na wsi
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
simlock z n80 30zl, to jes tak jak bys napisal ze kumpel sprzedal ci n95 za 300zl w n80 uklad jest klejony wiec sama procedura usuniecia kleju jest bardzo trudna i ryzykowna i cena wacha si od 120-200zl za simlocka.
Dokładnie, to samo pisałem że nie wierzę. Poza tym jeszcze pół roku temu z N, tylko w Krakowie robili i to za 350 zł.
NIe tylko z noki n tylko ze wszystkich BB5
dareg, no nie nie wszystkie bb5 sa takie trudne do zrobienia bez przesadysmu ;)
ja bym chcial sie dowiedziec co to za miasto 70tys mieszkancow i tylko 5 komisow chetnie bym tam otworzyl fillie ;) U mnie jest ponad 12 a miasto tej samej wielkosci i kazdy dobrze prosperuje... Hmm a co do wioski to roznie to bywa. Jak juz poprzednicy napisali w jednej wypali w innej juz troche mniej. Osobiscie bym zaryzykowal ale nie nastawial sie glownie na skup/sprzedaz telefonow bo na tym mozesz poplynac (przetrzymasz 2 miesiace kilka lepszych telefonow i jestes w plecy). Musisz wybadac jakich bedziesz mial klientow. Wszystko zalezy od mentalnosci i zasobnoci portfeli twoich klientow. Moze byc zroznicowana i ludzie beda kupowali telefony z roznych polek cenowych a moze sie okazac ze drogie telefony beda ci schodzili jak krew z nosa. Podejrzewam, ze 80% telefonow w obrebie tej wsi/miasta to pre paidy a to plus bo ludzie sie przyzwyczaja przychodzac po zdrapki a przy okazji tez cos sprzedaz. Pamietaj by uwazac z telefonami bo mozesz poplynac najpierw wybadaj troche rynek by dowiedziec sie co warto kupowac a z czym musisz uwazac bo moze nie zejsc. Bardziej nastaw sie na akcesoria serwis (od ludzi mieszkajacych na wsiach najlepiej kasuje sie za sim locki czy naprawy i tak nie wybrzydzaja;p) przewaznie tez nastawieni sa na nokie (:/ bezsens ale jak sie uprze to i tak takiemu nie przegadasz) no i zdrapki nie wazne ze mala prowizja idz na ilosc! Zycze powodzenia;) ja bym zaryzykowal tym bardziej nze zus to 300zl nie zatrudniasz pracownika a wiesc o komisie w malej miescowosci szybko sie rozniesie P.S. Ktos pisal, ze mial komis w malej miejscowosci i na poczatku bylo dobrze a pozniej upadlo. Polecam sprawdzic pracownika o ile jest jeszcze w firmie taka branza daje BARDZO duze pole do popisu pracownikowi ktory nie do konca chce sie czysto rozliczac z pracodawca (inawet jesli jest to zaufany pracownik - znam kilku wlascicieli ktorzy na takich sie wlasnie przejechali kontrole we wlasnych punktach sa wazne).
Pabianice. Obok jest Łódź, i jedna z najsłynniejszych w Polsce ulic Piotrkowska, na samej Piotrkowskiej jest 60 komisów lekko, i wielu mieszkańców mego miasta tam jeździ. trochę takie drobnomieszczaństwo, bo ceny te same, ale moda jest na duże miasto.
Bosman102, o piotrkowskiej juz slyszalem troche wspolczuje chlopakom a jednak jest przyklad ze nawet duza ilosc konkurencji jakos sie utrzymuje a dzierzawa na pewno jest wieksza niz 30zl/m2
W RECESJI LICZĄ SIĘ NAJSILNIEJSI Taka Piotrkowska stała się stolicą województwa w telefonach komórkowych. A wiesz czemu przede wszystkim? Bo jak ktoś chce sprzedać telefon, w małym mieście tak jak u mnie chociaż, i ma mniej chodliwy model, ale zadbany i wszystko lega artis to nie chcą kupić, a wejdzie taki na Piotrkowską nie sprzeda w jednym, nie sprzeda w drugim, to w dziesiątym. Na drugi raz już nie będzie się pytał w małej miejscowości tylko od razu pojedzie do dużego miasta. Telefony na wsi, to nie wypał. Choć z jednego powodu, a pewnie jest więcej. Ale ten powód to sprzedaż płynna. Proszę sobie przeanalizować ile taka N95 kosztowała 3 miesiące temu, a ile teraz. Sęk w tym że jakby ten punkt na wsi nie wypalił, a miałby autor tego tematu drugi komis w mieście to bez problemu można by przerzucić towar. Możesz pomyśleć o jakimś punkcie przyjmowania opłat typu PAF? Choć osobiście nigdy bym tam nie zapłacił, ale ludzie płaca.
Opłaty PAF jako dodatek do tego punktu na wsi.
Ale nie wiem jakie warunki są czy nie za mała miejscowość czy jak? A może bukmacherów ? Milenium?
Bosman102 nie musisz bać się, że będę Twoją konkurencją.. mieszkam w pomorskim.
Dzięki za rady ale z nich nie skorzystam pozdro
Nie mam nic wspólnego z gsm. Pozdrawiam.
gregorpreyes, ale z tym punktem platnosci to wcale nie glupi pomysl pamietaj, ze na wsi musisz na tyle porzezyc oferte by z tego wyzyc ale jesli obok bedzie poczta to i tak predzej pujda na poczte zaplacic...
Bosman102, wlasnie pisalem o tym ze na wsi na telefonach z gornej polki mozna poplynac dlatego najpierw trzeba wybadac klientow z jakiego przedzialu cenowego najczesciej kupuja telefony a i tak glownie nastwil bym sie na serwis i akcesoria...
Właśnie chodzi o to, że to taka mała mieścina i tu dużo rzeczy jest.. m.in. poczta 50m dalej.., a co do poszerzenia oferty pisałem już, że będe się też zajmował serwisem komputerowym oraz doładowaniami on-line pre-paid więc myślę, że to starczy na jednego człowieka, a zatrudniać na razie nikogo nie będe..
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|