Witam.
Mam pomysł na biznes, znam się na elektronice itp, tylko nie wiem jak za to wszystko sie zabrać.
Otóż pomysł polega na tym że u mnie w miasteczku (8 tys lud) jest jeden mały komis telefonów + naprawa. Trzyma się nieźle, i dlatego myślałem o otworzeniu własnego ;] oczywiście znam sie na telefonach, sciągam simlocki, umiem też naprawiać proste awarie jak zmiana softu, wymiana części, wiadomo niektórych nie da się wymienić bez odpowiedniego sprzetu, po za telefonami znam sie b. dobrze na komputerach które potrafie naprawić "z zamkniętymi oczami" :) od hardware do softu. Potrafie odzyskiwać utracone dane, programować, itp... czyli najpoważniejsze rzeczy. Myślałem też nad małym serwisem, klient by dzwonił a ja ze sprzetem naprawczym bym do niego przyjeżdzał i robił komuterek, ewentualnie brać do siebie, z telefonami było by tak samo.
Co wy o tym myślicie?
Mogli byście mi poradzić co i jak będzie sie bardziej opłacało i czy wogole to jest opłacalne.
I jak się za to wszystko zabrać? jakieś zezwolenia serwisowe czy coś w tym stylu?