|
KOMIS - strona 3 |
KOMIS
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
no ale rach jest na panią kowalską wiec ciebie to nie interesuje skąd ma je ty jesteś kryty
Może mogłabym Panu pomóc. Proszę o kontakt.
Z tego co się orientuję, to marża najczęściej wynosi 30%, góra 50%, zależy od rodzaju towaru. Możesz sobie naliczyć ile chcesz, nawet wielokrotność ceny, ale nikt ci towaru nie powierzy. Na umowie komisowej klientowi jasno i wyraźnie piszesz wysokość Twojej marży, bo kasę na towar zapłacisz po sprzedaży. Chyba, że ktoś chce kasę od razu, to wtedy (jak towar atrakcyjny), płacisz gotówkę niższą, bo ty poniesiesz ryzyko sprzedaży.
panowie a może dom aukcyjny co o tym powiecie .?
WITAM
od niedawna chodzi mi po glowie pomysl otwarcia komisu... z racji tego ze wklad bylby nie wielki... bo to ludzie przynosili by mi towar a kase by dostawali jakby sie towar sprzedal... czy ktos moze prowadzi komis? i czy jest to oplacalny biznes? pozdrawiam
Wydaje mi się, że bez asortymentu na początku nie dasz rady. Musiałbyś coś zakupić. Ludzie już wiedzą co to Allegro i wydaje mi się, że większość z nich skorzysta właśnie z tego. Trafiają do setek tysięcy potencjalnych klientów a nie tylko do wąskiego grona odwiedzających komisy. Ja osobiście w komisie byłem może 2 razy w życiu a trochę już życia mam za sobą.
Komisy już raczej odchodzą do lamusa.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "KOMIS - strona 3": - profesjonalny serwis tel.kom, komis, komis laptopow - komis rtv - KOMIS AUT - Komis GSM na wsi - komis GSM
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|