|
Komornik, czy ma prawo |
Komornik, czy ma prawo
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Uszanowanie, mam pytanko. Jestem osobą obciążoną wyrokiem komornika sądowego, sprawa dotyczy zadłużenia mieszkaniowego. Mam obawy że gdybym założył DG mógł by on "wkroczyć" na moje konto firmowe i zabierać mi z niego pieniądze. Czy mam racje? A jeżeli tak to czy może wie ktoś na jakich zasadach i czy ewentualnie można by sie przed tym jakos zabezpieczyc? Za wszelkie odp. z góry dzięki.
Ma prawo
1. Spłacić dług
2. Założyć DG na kogoś innego
lub nie posiadać środków na koncie
Nazywa się to firmanctwo i jest karane z kks.
Trzymać pieniądze nie na koncie firmowym, a w instrumentach finansowych na których komornik łapy położyc nie może (wyjątkiem są alimenty) :mrgreen:
Witam, dzięki za dobre rady ! A co masz na myśli za "instrumenty", i czy ja wogóle niemoge mieć srodków na koncie firmowym ?, jak długo ? Dzięki :wink:
Co do tych "instrumentów" to dobrze znam tylko jeden: programy inwestycyjne (gdzie możesz też umieścić oszczędności jeśli takowe posiadasz). Ten "instrument" znam dobrze bo to moja praca :mrgreen: , ale obiło mi się o uszy też coś o innych. Spróbuję się coś dowiedzieć, bo narazie tylko coś mi świta.
Mam pytanie czy komornik może zabrać wszystkie środki jakie mam do życia ??Proszę o szybka odpowiedz
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|