|
Komornik nic nie robi |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Windykacja wierzytelności
Autor
Wiadomość
Mam problem poniewaz , ktos wyludzil od mnie telefony na kwote 1200zl , bylo juz to prawie 2 lata temu, pol roku temu odbyla sie sprawa zostal skazany i wyroku ma zaznaczone ze ma oddac, ale czekalem i nic ,wiec poszedlem 2 mc temu do komornika zaltwilem wszystkie formalnosci i cisza, czy prawo polskie jest tak skonstruowane zeby chronic przestepcow ?
a znasz się na prawie ? masz o tym zielone pojecie ,ze je tak oceniasz ? z tego co piszesz ze ,,kazali mu oddać " to wnioskuje z to była sprawa cywilna a poprzednio pitolisz ze wyłudził i został skazany za wyłudznie był skazany ? w sprawie karnej ? zeby w sprawie karnej doszło do owódzctwa cywilnego ,to trzeba znac prawo ,a z tego co piszesz nie znasz go wiec wniosku o powództwo cywilne w sprawie karnej nie złozyłes coś mi sie wydaje ze nie wiesz o czym piszesz a komornicy tak działaja ktoś pisał kiedys na form ze komornik moze zapukac nastepnego dnia po sprawie masz przykład ze i zadzwonic mu sie nie chce po 2 miesiacach i gołębia pocztowego tez nie wysle z 1200zł prowizja komornika jest tak znikoma ,ze mu szkoda na telefon musi cos zrobić wiec zrobi ale nie tak raptownie , nie gwałtownie spoko
to juz trwa 2 lata, a gosc ma tyle wyludzen ze juz odsiedzial i znowu pojdzie siedziec. czyli w tle prawa polskiego umowa pisemna z swiadkiem nic nie znaczy, bo i tak nic nie odzyskam, moze pora zmienic obywatelstwo,prowadze dzialanosc gospodarcza i nie znam sie na prawie karny/egekucyjnym, ale nie mam zamiaru robic na kogos, kto ma ubaw z tego jak rob mnie w konia
no pewnie ze nie jest to nawet karalne oskarzony nie moze sie umawiać ze swiadkiem wiem ,wiem ,nie to miałes na mysli wiec jak chcesz porady ,to napisz konkretnie ło co hozzi a nie karzasz sie domyslac i spekulowac jak tak samo jasno sie dogadywaliscie co do tego telefonu , to moze to ty jestes jemu winien a nie on tobie
chodzi mi o to co mam zrobic by odzyskac pieniadze, zmeinic komornika, amoe jakas prywatna firma windykacyjna
|
|