|
Kompleksowe usługi biurowe |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mam następujący problem Chcę otworzyć własną działalność w zakresie kompleksowej obsługi biurowej małych i średnich firm posiadam w tym zakresie ogromną wiedzę nie posiadam natomiast licencji Ministra Finansów czy ktoś może mi pomóc w tym temacie
...a co rozumiesz pod pojęciem "kompleksowe usługi biurowe"...?
Ofertę swoją chcę skierować do do małych i średnich przedsiębiorstw i świadczyć usługi w zakresie
- prowadzenia książki przych i rozch -rozlicz ZUS -ryczałt karta podatkowa -ewidencja VAT-sporządzanie deklaracji podatkowych czyli mówiąć ogólnie wszystkimi sprawami papierkowymi związanymi z działalnośćią firmy Proszę o pomoc szczególnie osoby które mają doświadczenie w tym temacie
prowadzenie samochodu bez prawa jazdy
biura nieruchomosci czy rachunkowego bez licencji to cos jakby na krawędzi przestepstwa myślisz ze ktos zaryzykuje jezde w taksówce z keirowca bez prawa jazdy ? a kto pójdzie do biura które za nic nie odpowiada i nie ma stosownych uprawnien? mozesz sie tłumaczyć ze zatrudnisz kogos kto sie na tym zna i ma licencje to moze lepiej on cie zatrudni tylko do czego ?
dzięki za złośliwą informację, ale chyba nie zrozumiałeś tematu pierwsze słyszę ,żeby zatrudnić się w małej firmie jako księgowa trzeba mieć licencję MF JA NIE ZAMIERZAM OTWIERAĆ BIURA RACH a tak nawiasem mówiąc licencja jest potrzebna do doradztwa podatkowego oraz usługowego prowadzenia ksiąg rach.
Ogolnie zatem chcesz prowadzić księgowość.
Z tego co wiem to chyba dopiero na pełne ksiegii trzeba miec papier ale ja w sumie nie o tym. Czy jestes gotowa wziasc odpowiedzialnosc za swoje czyny. Czy bedizesz odpowiadac przed US i ZUS za swoje błędy. Czy niestety poniesie je klient. jezeli tak to uwazam ze jest duza szansa. Malych firm jest coraz wiecej a ja osobiscie uwazam ze nie ma sensu wglebiac sie w ustawy podatkowe skoro za niewielkie pieniadze moze to zrobic ksiegowa. Jezeli jednak nie chcesz byc wpisana w US jako ksiegowa danego klienta to chyba nie ma sensu. Pozdrawiam
najpierw piszesz ze chcesz otworzyc firme
potem ze ,,mozna bez licencji " sie zatrudnic to sie zdecyduj: albo się zatrudniasz bez licencji ,albo otwierasz firmę jak ktos ma umiejetnosci to z licencja nie ma problemu jak umiejetnosci brak to kto cię zatrudni? a złosliwosci to tu było brak podobnie jak konsekwencji w twoim działaniu ja ci to tylko wskazałem
|
|