|
Kompletny brak pomysłu :(( |
Kompletny brak pomysłu :((
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam :) Chcialbym otworzyć własny interes lecz mam za mało funduszy na jego zrealizowanie :( dlatego podsuńcie jakiś pomysł na interes lub skąd można wziąść więcej pieniędzy na inwestycje. jestem otwarty na każdy pomysł.
kompletnie nie masz pomysłu ?
i całkowicie brak ci pieniędzy na otwacie biznesu ? to sa wystarczające powody aby wreszcie sie wziac za bisnes to rokuje na powodzenie
taaaak tylko, ze na każdy moj pomysł nie ma pieniędzy :(( a od czegoś trzeba zacząć i ja nie wiem też od czego :(
Witam. Tak to właśnie już jest. Brak pieniędzy i brak pomysłu. Obecnie borykam się z podobnym problemem. Co prawda jakis biznes tam mam, bo od 13 lat zajmuję się usługami leśnymi dla LP, ale myślę o zmianie zajęcia, bo owo przestaje przynosić wymierne korzyści i zaczynam pracować dla idei. Szukam ofert z zakresu mojej działalności, lecz bez skutku. Nie wiem, może szukam nie tam gdzie trzeba... Nie mam pojęcia. Posiadam trochę sprzętu i ludzi, których trzeba utrzymać. Może ktoś z forumowiczów poradzi czym możnaby się zająć... może dodatkowo???
Z góry dziękuję za Wasze rady, pozdrawiam Grzegorz
do autora tematu: DO ROBOTY!!! z takim podjesciem do zycia to jesczze dlugo bedzie tylu filozofow = stale bezrobocie w kraju... Nie masz pieniedzy to idz do pracy. Proste jak budowa cepa ;))
Ludzie w biznesie dzielą się na cztery grupy : szczęśliwców, którzy mają pomysł i pieniądze na jego realizację, pechowców, którzy nie mają jednego ani drugiego (i ci faktycznie muszą iść do roboty), oraz tych od szmalu i tych od pomysłów. A zadaniem forum jest kontaktować ze sobą dwie ostatnie grupy...
Darsmi0, pomysł, że "chciałbym być biznesmenem" to jeszcze nie jest pomysł. To zachcianka :-) Jeżeli nie masz choćby jednego z podstawowych argumentów, nie licz ani na forum, ani na to, że z jednej strony przyniosą walizkę z pieniędzmi, a z drugiej gotowy biznesplan z gwarancją sukcesów. Nawet jeżeli coś takiego nastąpi, to nie dadzą ci tego do ręki, tylko porozumieją się bezpośrednio ze sobą, bo nie jesteś im do niczego potrzebny... Pokaż coś. Pochwal się. Spróbuj pomyśleć, w czym jesteś dobry, co chciałbyś robić, a czym mógłbyś się zająć ewentualnie z konieczności. I nie jęcz, to robi fatalne wrażenie nawet na tych, którzy mogliby coś zaproponować.
do grzegorzlarix : możesz zająć sie produkcją drewna kominkowego, pracami ogrodniczymi, usługami tartacznymi itp. Możeszteż wyjechać do pracy za granice ( jeśli masz uprawnienia na piłe w lesie znajdziesz bez problemu robote ). Napisz jakim konkretnie sprzętem dysponujesz.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kompletny brak pomysłu :((": - SZABLONOWE MYŚLENIE/ KOMPLETNY BRAK KREATYWNOŚCI - Brak pomysłu - Brak pomysłu :] - 220.000 i brak pomysłu - 600.000 PLN i brak pomysłu
• Strona 1 z 1
|
|