|
Komu będe płacił podatek?? |
|
Strona główna forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatki
Autor
Wiadomość
witam chcę zarejestrować firme w uk?? i sprzedawać produkty na polskim rynku. Z kim będe się musiał rozliczać?? z rządem angielskim czy polskim?? i jak to wygląda z tym podatkiem . bede mieścił się w granicy pomiędzy 2090L a 32,400L i będe płacił 22% podatku. jak wygląda płącenie podatku jak go obliczę ?? kupuje rzecz za 1000zł a sprzedaje za 1500zl. Ile podatku wtedy płacę?? wie ktoś gdzie mogęsie dowiedzieć więcej informacji na temat prowadzenia działalności gospodarczej w UK?? aha i czy w kwote 32,400 będą się liczyć moje zarobki , ponieważ pracuje na pełny etat , a to co będe sprzedawał w polsce to dodatkowe moje zajęcie. Jak to wyglądaa?? pozdrawiam
Dosc duzo informacji mozna znalezc na stronie HM Revenue&Customs, poza tym polecam odwiedzenie lokalnego JobCentre - ludzie tam pracujacy zazwyczaj sa przyjaznie nastawieni i chetnie pomagaja. Mozesz tez poszukac jakiegos biura doradztwa finansowego, w miasteczku w ktorym bylem udalo mi sie dowiedziec bardzo duzo nie ponoszac zadnych kosztow (poza czasem, ktory na to poswiecilem). Jedynym warunkiem jest znajomosc jezyka.
|
|