|
Koncesja na alkohol czy zezwolenie - sklep spożywczy |
Koncesja na alkohol czy zezwolenie - sklep spożywczy
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich, mam zamiar w niedalekiej przyszłości otworzyc sklep spożywczy w mojej miejscowości i aby nastawić się na większe zyski obowiazkowo musze miec piwo i papierosy. Ile kosztuje koncesja na te towary, prosze o odp, narazie
Sam chciałbym wiedzieć ile wynosi taka koncesja na piwo i papierosy.Tylu fachowców i specjalistów jest na tym forum, ale jakoś nikt nie zna odpowiedzi na wydawałoby się tak proste pytanie.
NIe jest potrzebna koncesja tylko zezwolenie:
Jednak nie można uogólniać wszystkich użytkowników tego forum. Zdarzają się bowiem osoby, które mają coś konkretnego do powiedzenia. Dzięki mf za te informacje.Na pewno wiele osób z tego skorzysta.
-Na sprzedaz papierosow w sklepie spozywczym nie ma zezwolenia
-Na sprzedaz piwa potrzebne jest zezwolenie i kosztuje ok. 150zl na kwartal
Czy to samo dotyczy baru/pubu?
puby bary maja wysze koncesje a co do sklepu to zalezy od gmniny za komplet od piwa az po wodki czyli 3 koncesje koszt ok 1200 kwartal
a co do koncesja czy zezwolenie to wg mnie koncesja bo to tym sie rozni ze zezwolenie muszą ci wydać jak masz określone wykształcenie czy papiery ogólnie a czy wydadzą ci koncesje to zalezy od nich czy im sie spodobasz i ale ogolnie od organu a przeciesz moga ci dac lub nie czysz nie tak
Chce otworzyć sklep i założyć działalność ale najpierw chce uzyskać koncesje. Organ odpowiedni do wydawania decyzji o koncesji może wydać coś w rodzaju oświadczenia że zgodzi się wydać koncesję zanim osoba ubiegająca się o koncesję założy firmę. Jak nazywa się takie oświadczenie? Kiedyś o tym czytałem ale zapomniałem nazwy!
Pozdrawiam przyszłych i obecnych biznesmenów :)
Piszę właśnie pracę licencjacką o uzależnieniu od alkoholu młodzieży i trafiłam na tę stronę przypadkiem szukając materiałów do pracy. Mam taką mała prośbę, nie sprzedajcie alkoholu nieletnim, choćby wymagało to od Was dużego wysiłku. Na prawdę warto zachować się uczciwie względem tych niedopilnowanych przez rodziców dzieci, czasem dzieci alkoholików, kupujących dla nich. Powodzenia w interesach. Monika
dawno takiej naiwności nie widziałem...
Właśnie czy coś takiego w ogóle istnieje? Byłoby nie dobrze gdyby wydać kupe kasy na remont lokalu poswięcić czas na założenie działalności gospodarczej a nie dostać koncesji! Moje pytanie jest takie czy można uzyskać takie zabezpieczenie i w jaki sposób można je zdobyć?
trochę stary post, ale może komuś się odpowiedź przyda. zapewne chodzi wam o promesę:)
Sprawdź również podobne tematy:
- Koncesja i zezwolenie
- Zezwolenie na alkohol, piwo i papierosy co z czym, jak i ile - Czy potrzebne zezwolenie lub koncesja,i jakie PKD? - Koncesja na alkohol - Koncesja na alkohol? - REGON / koncesja na alkohol - Koncesja na alkohol (jednorazowo) - Koncesja alkohol, papierosy - Alkohol- sprzedaż bez zysku, koncesja, jeden wieczór Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|