Witajcie!
Prowadze jednoosobowo firme uslugowa wideofilmowanie. Dzialalnosc rozpoczalem w styczniu 2008 roku, przez caly rok prowadzilem KPiR (nie jestem vatowcem).
W mojej dzialalnosci uzywam nie wiele sprzetu tj. kamera(ktora nie jest wciagnieta jako srodek trwaly-poniewaz zakupilem ja za srodki UP), komputer ktorego wartosc nie przekraczala w dniu zakupu 3500PLN wiec wrzucilem go jednorazowo w koszty w miesiacu, w ktorym go kupilem. Oprogramowanie tzn. uzywam wolnego oprogramowania (open source - LINUX)wiec kosztow w tej sytuacji rowniez nie bylo-jak i nie bylo wrzucenia do srodkow trwalych.
Zadnych nosnikow dvd itd. na ktore nagrywalem ewentualne dziela rowniez nie mam na stanie.
Moje pytanie jest moze dosc proste, jednak w gaszczu polskich przepisow lepiej sie upewnic. Jakie czynnosci musze wykonac na koniec roku?
Wiem, ze kazdy musi przeprowadzic inwentaryzacje - w moim przypadku nie bardzo rozumiem jak to ujac? Czy wpisac tylko wartosc inwentaryzacji na 31.12.2008r, 0,00 PLN
Czy jakies dodatkowe Pity itd. musze przedstawic do urzedu skarbowego? Ogolny zysk/strate na koniec roku 2008 musze podliczyc?
Serdecznie dziekuje za pomoc. Pozdrawiam