Dzisiaj rano siadając na klozet poślizgnąłem się i lecąc na podłogę zobaczyłem bęben wirującej pralki ha ha ha
W 0,3 sek przeleciało mi całe życie przed oczyma w tym post, który wczoraj tutaj czytałem. Koleś pisał że home.pl sprzedaje sklep z serwerem i domeną ( no może bez domeny) coś za 60 PLN miesięcznie w promocji. Konkurencja dla allegro może powstać z tego niezła jeśli home.pl zainwestuje trochę $ a mianowicie połączy wszystkie sklepy wykupione przez ludzików i zacznie je promować. Połączenie ma polegać na tym, że inwestor stworzy portal ( mega sklep ) w którym towary będą automatycznie dodawane jeśli ktoś doda je w swoim sklepie. Kupujący będzie kupował w mega sklepie jeśli tam trafi a nie będzie przekierowywania do poszczególnych sklepów.
Jeśli ktoś się zarejestruje w sklepie AGD jakiegoś sprzedawcy, który ma swoją domenę albo w mega sklepie będzie on automatycznie dodany do bazy wszystkich sklepów, tym sposobem będzie mógł kupować w każdym innym sklepie www. Do tego wszystkiego jeszcze kilka rozwiązań i mega sklep będzie miał spory udział w handlu internetowym. A po co nam to? a po to żeby była równowaga spadną ceny i wzrośnie jakość usług.
Jestem za tym żeby płacić odpowiednie pieniądze za dużą liczbę klientów nawet home.pl bo allegro ostro przesadza
Oczywiście właściciele sklepów chcąc dołączyć do mega sklepu będą musieli zaakceptować regulamin i płacić daniny:)