|
Konkurencja mnie wykańcza :( |
Konkurencja mnie wykańcza :(
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Mieszkam w małym miasteczku.Firmę wulkanizacyjną prowadzę 10lat, byłem pierwszy na rynku. W tej chwili podobnych firm jest około 7, to bardzo dużo na takie miasteczko.Zysku już nie ma, tylko koszty.Pomieszczenia mam własne i dość duże, nie mam pojęcia co robić , czy zamknąć firmę i myśleć o czymś innym? (ale o czym?) czy do wulkanizacji,serwisu opon, spawania felg alum., napraw i usług , dołożyć coś jeszcze ale co??? Może macie jakiś pomysł.
Napraw i usług? Jakich? Nic o tym szerzej nie piszesz, to jak Ci można doradzić?
Oczywiście usług wulkanizacyjnych tzn przełożenie kół, opon, wyważenie kół, montaż i demontaż i wszelkie naprawy opon i felg.
Nie obraź się, ale widać, że myślisz po staremu i nie czytasz zbyt duży chociażby tego typu for. Skoro piszesz takie zdanie:
a potem wyjaśniasz, że owe naprawy i usługi to też wulkanizacja to o czymś to świadczy. U mnie w okolicy olbrzymi "wulkanizator" (teraz olbrzymi) dołożył do wulkanizacji wymianę oleju, myjnię i tyle. Tylko, że on nie miał zbyt wielkich kłopotów z konkurencją. Otworzył nową siedzibę :) za 4,2 mln zł i działa nadal, ale już jako gigant :)
Wulkanizacja, wyważanie, naprawa, usługi, wszystko to jest zupełnie inną sprawą.Nie stać mnie na taką inwestycję, a myjnia jest obok mnie.
Witam
a może warto pomyśleć o sprzedaży opon i stworzeniu przechowalni dla stałych klientów, którzy wymieniają opony sezonowo i nie mają miejsca , żeby przechować te zdjęte czasowo z kół. warto popracować nad utrzymaniem kontaktu ze swoimi klientami pozdrawiam Bożena Kubera i czekające
Jakiej wielkości to miasteczko ?
Patrzcie na jakie tematy odpisujecie, autor od półtora nie zagląda na forum.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Konkurencja mnie wykańcza :(": - konkurencja dla KFC ? - konkurencja - Niezdrowa konkurencja - Uciążliwa konkurencja - problem z konkurencją
• Strona 1 z 1
|
|