czy moge zrobić w swoim lokalu konkursy typu 2 bilety do wygrania na koncert
czyli kupuje przykładowo 2 bilety na ciekawy koncert w polsce i robie konkurs typu przyjdz kup produkt wypełnij kupon
|
konkursy w lokalu |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
czy moge zrobić w swoim lokalu konkursy typu 2 bilety do wygrania na koncert
czyli kupuje przykładowo 2 bilety na ciekawy koncert w polsce i robie konkurs typu przyjdz kup produkt wypełnij kupon
Tak z grubsza rzewcz biorac tak to wygląda.
Tylko powiem Ci z doświadczenia, że taką formę promocji trzeba dobrze przemyśleć i zaplanować, żebyś miał adekwatne do tego zyski :)
tak tak chodzi mi tylko czy nie trzeba jakiś dziwnych pozwoleń i zezwoleń
Z tego co wiem jak ze znajomym w jego lokalu organizowaliśmy to nie. Ale to było kilka miesięcy temu więc moze lepiej się tak upewnić na wszelki wypadek :)
Wymaga się zezwolen na gry losowe (Ministerstwo Finansów ), a więc również na loterie gdzie losuje się np nagrody dla klientów.Dozwolone są promocje kup a wygrasz (pewna wygrana - obietnica otrzymania ) Losowanie to wiadomo wygra lub nie wygra.
A czy atrakcje typu: "dla pierwszych 5 osób, które zadzwonią w godz. 16-17 i odpowiedzą poprawnie na pytanie dotyczące firmy przygotowaliśmy atrakcyjne nagrody" też wymagają uzyskania koncesji?
Albo: "dla pierwszych 5 osób które w dniu 12.09.2007 zrobią zakupy w naszej firmie przewidziano atrakcyjne nagrody" Bardzo proszę o możliwie szybką i zgodną z faktycznym stanem rzeczy odpowiedź, gdyż jestem akurat w trakcie opracowywania ulotki i nie wiem jak podejść do tego typu zagadnień.
też mnie ten temat swego czasu interesował, bo mogła by to być ciekawa promocja, jeżeli powiedzmy klijent kupując zakupy powyżej 50 zł. dostałby jakiś - dajmy na to numerek, raz w miesiącu o ustalonej godzinie było by losowanie i wygrywająca osoba mniała by powiedzmy ze 250 zł na zakupy w tym sklepie , czyli niedość że by robili za grubszą sarkę zakupy, to jeszcze część by się specjalnie pofatygowała, przed i na losowanie żeby zobaczyć jak to działa i przy okazji na zakupy, ale to takie mżonki bo ja tego sklepu nie prowadzę, tylko ktoś z rodziny i nie chce się w coś takiego angażować, bo jak ktoś wspominał trzeba mieć zezwolenie żeby to było legalne... ale można rozważyć opcję z karą, jaka jest minimalna, bo większej nie zastosują, to czemu nie, kto nie ryzykuje ten nie ma...
ale jeszcze się nie zastanowiliśmy nad taką opcją, że przecież nic za udział w losowaniu klijent nie płaci, to jest taki bonus...
|
|