|
Konsultant Klienta Biznesowego Orange - Jak rozreklamować? - strona 2 |
Konsultant Klienta Biznesowego Orange - Jak rozreklamować?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Wszystkie domeny moje, leżą na moich serwerach m.in. tam gdzie domena TY.PL (również moja). Na szczęście nie pracuję już tam i ogólnie rzecz biorąc nie polecam nikomu tej pracy...
Popieram. Z reguły ludzie wiedzą, kiedy chcą kupić nową komórkę i gdzie znaleźć salon, sieć jest im prawie obojętna lub dokupują w tej, w której już mają, a zanim dorobisz się takiej bazy klientów, która pozwoli żyć z przedłużania (aneksowania) umów, sam umrzesz z głodu.
Masz już nowe zajęcie ?
Aktualnie nie szukam jeszcze przez 2-4tyg, bo mam trwającą sesję. Później się tym zajmę.
kkb w orange dobra rzecz, da się z tego wyciągnąć jakieś pieniądze.
zupełnie nie opłaca się przedłużać klientom umów, bo masz z tego małe pieniądze, liczą się tak naprawdę nowe aktywacje a ten 1000-2000 poświęciłbym na telemarketing dzwonisz, mówisz, że jesteś kkb i pytasz czy nie potrzebują nowych aktywacji, a jak ktoś powie, że nie, to pytasz czy do tej pory mieli jakieś problemy, lub czy też teraz je mają. jeśli wykażesz trochę chęci pomocy lub będziesz miał możliwość rozwiązać jakąś sprawę klienta to przywiążesz go naprawdę na bardzo długo. oprócz kontaktów które dostajesz od ptk, masz jeszcze te od swojego managera, masz jeszcze te od swojego agenta, a najlpesze źródło to pkt lub panorama firm. każdy kto ma tam wypisany telefon w orange jest twoim potencjalnym klientem, a kto nie ma tymbardziej, w końcu można przenosić numery z sieci do sieci (mnp)
[/quote] Ojjjj odradzam te panie. Zapłaciłem im zaliczkę ze zlecenie i kontakt sie urwał. Raz udało mi sie upolować jedna z nich na kom (chyba nim poznały mój nr), obiecała ze dostanę swoje materiały bo już sa. I tak umoczyłem cala zaliczkę. Zatem radze trzymać sie z daleka od 'mistrzyń marketingu'. A ta na marginesie - pomimo wielu prob dania kolejnej szansy, zglaszam sprawe na policje. Btw - te panie współpracują z panią ogłaszającą sie pod copywriting pl tl - tez odradzam !!! Valkyrie-Studio - odradzam !!!!!!!!
witam
do mb3: co się stało, że nie polecasz tej pracy, tylko proszę powiedź szczerze jak to wyglądało, co Ci się nie podobało, z czym był największy problem? Pytam, ponieważ niedługo będę miał rozmowę z dużym agentem orange w sprawie współpracy. do jahin: powiedz mi proszę ze swojego doświadczenia czy to naprawdę jest opłacalne, jak długo tym się zamujesz? Ja mówiąc szczerze zastanawiam się nad tym ponieważ miałem wiele uwag co do kkb którzy mnie odwiedzali. Raziła mnie ich niekompetencja, nieznajomość oferty, a nawet brak zainteresowania, ponieważ zadzwoniła do mnie kiedyś pani z biura handlowego i miał się ze mną skontaktować i umówić na konkretny termin kkb i nie zrobił tego. Ja tego nie rozumiem, dodam że nie chodziło o przedłużenie umowy tylko o nową aktywację. To mnie motywuje aby być rzetelnym, kompetentnym i dbać o "swoich" klientów. Dowiedziałem się, że nie powinno być problemu z tym, że prowadzę własną działalność, bo obawiałem się że jak już prowadzę i robię coś zupełnie innego to będą robić problemy. Jestem pośrednikiem handlowym i mam kontakty z wieloma firmami i dlatego chciałbym połączyć to z moją działalnością. Przynajmniej nie mam problemu z założeniem działalności, mam własny lokal, swoją stronę internetową, aczkolwiek w tej kwestii mam inne zdanie, że nie potrzeba własnej strony, własną stronę to może mieć agent a nie sub-agent, moim zdaniem to strata pieniędzy, ponieważ wszystkie interesujące rzeczy można znaleźć na stronie orange a z kkb negocjujesz warunki umowy. A teraz do sedna, powiedz mi proszę jak długo zajmuje Ci codziennie kontakt z potencjalnymi klientami, jak dużo wykonujesz telefonów w poszukiwaniu "nowej aktywacji" Będę Wam bardzo wdzięczny na odpowiedź
Napisz może nazwę firmy dla której chcesz pracować.
Ogólnie sprawa jest taka, że ciężko jest - masz nałożone plany które musisz wykonać, inaczej pensją jest mniejsza o ileś tam procent. Plany nakładane są na nowe aktywacje, a uwierz mi nie jest łatwo wykonać np 21 aktywacji w miesiącu. Kasa z tego marna bo rzadko kto bierze nowe aktywacje z abonamentem powiedzmy za 200pln, a tylko z takich jest konkretny pieniądz. Twoje szefostwo od początku będzie naciskać na to żebyś szukał aktywacji, przedłużenia ich nie interesują, bo mimo, że kasa z tego dla Ciebie jest to nie wykonujesz planu. Od wielu klientów usłyszysz, że oni sie przenoszą do "pleeeeju" bo "pleeeeju" im daje... itd. praca jest niewdzięczna, bo zakrawa ona wręcz o normalną akwizycje. Moje zdanie daj sobie spokój, bo jedyne co sobie na początku narobisz to długi, a nie popracujesz tam długo... Zresztą zapytaj w firmie jak duży jest sort pracowników, jeden KKB pracuje 2-3miechy i się wynosi...
mam spotkanie z przedstawiciel firmy Ramsat, domyślam się że jest to ciężka praca, słyszałem również że pierwsza prowizja jest wypłacona dopiero po 2 miesiącach. A powiedź mi jeszcze ile telefonów wykonywałeś dziennie i jak ludzie reagowali, byli negatywnie nastawieni od razu? chodzi oczywiście oprócz tych plejowych.
dzięki
Wiem od pracowników Ramsatu, że były miesiące kiedy wypłata prowizji się spóźniała ze względu na kłopoty firmy. Ludzie w 90% nastawieni negatywnie. Miałem telemarketerkę która dzwoniła 8 godzin dziennie i robiła kilkaset telefonów i dziennie umawiała czasem kilka spotkań a czasem zero. Sam też dzwoniłem, ale ludzie już są obdzwonienie po 100 razy i mają dosyć orange...
Dobrze Ci radzę nie bierz się za to ;-)
wiesz co jest najgorsze, że ja mam wielką chęć sprawdzenia się w tym, chcę to połączyć z moją pracą pośrednika, też mam codziennie kontakty z wieloma firmami, ja mam generalnie z czego żyć więc to byłby taki dodatek, nie wiem czy da się to tak łatwo połączyć ale korci mnie aby spróbować. Mam kilku agentów na oku, chciałbym najpierw z nimi wszystkimi porozmawiać co mogą zaproponować, choć nie wiem czy oni czasem wszyscy nie mają takich samych warunków. W perspektywie myślałem o biurze handlowym, bo miałbym z 3-4 ludzi którzy pracują w salonach orange, a którzy wyrazili zainteresowanie pracą jako KKB, tylko najpierw chciałbym zobaczyć jak to wszystko wygląda. Biorę Twoje zdanie pod uwagę, jest dla mnie cenne i dziękuję Ci za to.
a czym w tej chwili się zajmujesz, bo troszkę czasu minęło od "rozstania" :)
napisz coś więcej jeszcze po tej pracy ?
a czy działałeś na własnej działalności? może ktoś jeszcze się dołączy kto robił coś takiego i się wypowie
KKB ciężki kawałek chleba, coraz większe plany, coraz mniejsze prowizje, jeżdżenia dużo, problemy z BOK, braki telefonów na magazynie, nie wspominając już o tym, że większość ludzi z którymi się spotykasz są źle nastawieni do tej sieci z przeróżnych powodów, a więc na starcie musisz się już 2 razy więcej natrudzić żeby dotrzeć do klienta a pieniądze i tak marne, szybko można stracić motywację i zapał wierz mi.. najlepszym przykładem jest autor postu;) ogólnie przesyt do potęgi entej.. - jeżeli chodzi o plusy to fakt, że pracujesz samodzielnie - a więc możesz pracować nawet 4h dziennie jeżeli tylko ci się tak podoba;) pozdrawiam
TRmedia S.C. - jesteśmy firmą telemarketingową. Specjalizujemy się w umawianiu spotkań biznesowych dla konsultantów Orange na terenie całej Polski. Dla zainteresowanych oferta na email. Kontakt na PRIV
Konsultant Klienta Biznesowego Orange KKB reklama na stronie kkb . com . pl
Propozycja skierowana jest do czynnych Konsultantów Biznesowych Orange z całęj Polski. Przedmiotem oferty jest umieszczenie kontaktu do konsultanta (imię, nazwisko i numer telefonu) w zakładce „obsługa klienta” na stronie kkb . com . pl przy wskazanym przez konsultanta województwie. Strona powstała 01.03.2009 roku i od tamtej pory jest systematycznie pozycjonowana, dzięki czemu znajduje się w ścisłej czołówce Google na wiele fraz kluczowych. Założenia projektu i cennik: Docelowo przy każdym województwie ma występować do pięciu konsultantów. O pozycji konsultanta na liście w danym województwie decyduje kolejność zgłoszeń. Miesięczny koszt reklamy: 100zł Półroczny koszt reklamy: 500zł Roczny koszt reklamy: 900zł
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Konsultant Klienta Biznesowego Orange - Jak rozreklamować? - strona 2": - Jak dotrzeć do klienta biznesowego? - MOBILNY DORADCA KLIENTA BIZNESOWEGO BPH - PH - Opiekun Klienta Biznesowego, Warszawa - Mobilny Doradca Klienta Biznesowego Banku BPH - Doradca klienta biznesowego LIMITY DEBETOWE
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|