Witajcie,
Stoję przed wyborem miedzie eKontem w mBanku a BZWBK <30
W tym roku wybieram się na studia, konto głównie będzie mi służyło do płacenie zakupów w sklepach i przelewów internetowych. CO polecacie?
|
Konto dla studenta |
Konto dla studenta
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Witajcie,
Stoję przed wyborem miedzie eKontem w mBanku a BZWBK <30 W tym roku wybieram się na studia, konto głównie będzie mi służyło do płacenie zakupów w sklepach i przelewów internetowych. CO polecacie?
ja osobiście korzystam z ING - Konto z Lwem Student, lecz jeśli zamierzasz korzystać z konta tylko on-line (bez wpłaty/wypłaty pieniędzy w kasie banku, osobistych przelewach, itp.) polecam ING Konto z Lwem Direct.
WBK... Pff.. Ja właśnie zamykam u nich konto. To chory bank. Na tle konkurencji nie ma nic ciekawego i zostaje w tyle.
Odkąd jest kryzys mam z nim cholerne starcia - np. blokują mi konto i nikt nie jest w stanie powiedzieć dlaczego, a po tygodniu nagle wyszystko jest ok; płacisz kartą, to nie zdziw się, że przez 2 dni nie będziesz miał dostępu do gotówki, a w necie zobaczysz, że masz 0zł, mimo, że saldo jest inne, po czym po 2 dniach nagle saldo = dostępne środki i wszystko gra; ostatnio też non stop robią jakieś konerwacje witryny w necie i nie masz dostępu; przelewy z oszczędnościowego na bieżący idzie raz w 1s, a raz 4 dni, nawet nie chcę wiedziec ile idzie to na inne konto do innego banku. Jednym słowem tragedia... Omijaj ten bank szerokim łukiem. Ponadto pięknie mówią, jak chcesz powierzyć im kasę, czy wziąć kredyt, dosłownie całują Cię po dupie, a jak masz jakiś problem, to w oddziale nic nie wiedzą, a na infolinii mówią, że nie mogą takich informacji podawać przez telefon. Na zakończenie, w ciągu ostatnich 3 miesięcy dostawałem list za listem - to, że mi zmniejszają oprocentowanie na oszczędnościówce, to, że rośnie opłata za przelewy, to że wypłaty z obcych bankomatów drożeją... No i dostałem jeszcze karę, której oczywiście nikt nie jest w stanie mi wytłumaczyć, a zaraz po wypłacie wyciągnąłem większość pieniędzy z konta i praktycznie w ogóle go nie używałem. Obecnie szukają pieniędzy i ściągają kasę za wszystko, więc to, że jest bezpłatne, to tylko złudzenie.
Ja mam konto dla studenta w ING i jestem bardzo zadowolony. Nie miałem nigdy problemów z tym kontem i mogę je polecić. Jeżeli zależy Ci na wypłatach ze wszystkich bankomatów za darmo to ING też ma takie konto. Przeglądnij ofertę.
Wcześniej miałem konto w BPH i też byłem zadowolony. Natomiast po przejęciu przez PKO SA to konto było moją udręką i zamknąłem je bardzo szybko... Generalnie jak dla mnie to na obecny czas ING bije część banków na głowę.
polecam mBank :) a dokładniej eKONTO :)
prowadzenie konta jest bezpłatne ;) przelewy przez internet także ;) www.mBank.pl
To zależy czego szukasz... ja uważam, że konto w mBanku to lepszy wybór.
Ja mam konto w mBanku i jest ok, nic nie płacę a to chyba najważniejsze
ja mam konto dla młodych w Stefczyku i jestem zadowolona
http://www.kasystefczyka.pl/strefa-mlodych
Witam, zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą skierowaną do młodszych, którzy potrzebują otworzyć konto na naprawdę dogodnych warunkach. Usługa "Strefa dla młodych" skierowana jest do osób w wieku 13-25 lat.. Prowadzenia takiego konta jest darmowe, przez pierwszy rok, za używanie karty nie pobierane są żadne opłaty, karta zostanie wysłana na wskazany przez użytkownika adres, . Po więcej informacji zapraszam na naszą stronę do działu "Strefa dla młodych".
Pozdrawiam Marek Tyczkowski eRzecznik serwisu KasyStefczyka
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Konto dla studenta": - Konto walutowe jako konto firmowe ? - Konto osobiste- konto firmowe. - Dotacje dla studenta? - zatrudnianie studenta - Interes dla studenta?
• Strona 1 z 1
|
|