|
Konto firmowe polbank |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Banki
Autor
Wiadomość
witam czy używa ktoś konta firmowego w polbanku czy się opłaca bo chyba mają ciekawą oferte
Nie wiem czy dobre mają konto, bo robili mailing i list nawet czytałem, ale chwilowo nie mogę wejść na konto, bo coś szwankuje serwer. Polbank robi agresywną reklamę w sektorze MSP i gdybyś rozważał kredyt, a nie masz zbyt dobrego ratingu kredytowego, to w Polbanku możesz liczyć na to, że będzie łatwiej niż w innych bankach. Działania takie co prawda prowadzą do tego, że Polbank będzie miał więcej straconych kredytów, ale zyska nowych klientów i wizerunek banku, w którym jest łatwiej o kredyt niż w innych bankach.
Wybór banku z perspektywy samego konta nie jest najlepszym podejściem. Prawidłowym podejściem jest dostępność kredytu w danym banku, wysokość kredytu oraz szybkość w podejmowaniu decyzji kredytowej przez bank. Plus jeszcze parę innych kwestii. Jeśli rozważasz wybór banku tylko w aspekcie opłat za konto, to wybierz któryś z banków, które oferują darmowe konta internetowe, ale jeśli rozważasz wybór banku w aspekcie łatwości pozyskania kredytu, to polecam BGŻ.
|
|