Witam
Mam konto w inteligo ogólnie byłem zadowolony dopóki nie podliczyłem ile miesięcznie na nie wydaje
Wyszło mi ze około 45zl a te zyski z odsetek to kpina jak się uzbiera złotówka w miesiącu to dobrze a mam średnio 4000zl na koncie
Chce wiec zamienić bank
Na początku myślałem ze o mbank-u nawet złożyłem wnioski itp.
Po dwumiesięcznym korespondowaniu z bankiem darowałem sobie zakładanie konta
Zresztą przeczytałem później ze jest to częsty problem
Wiem ze wyjątki się zdarzają, ale nie chce być tym wyjątkiem
Teraz zastanawiam się nad ING oraz BPH oba są najbezpieczniejszymi bankami internetowymi
Do tego, choć są internetowe maja swoje oddziały
Fakt drogie opłaty za prowadzenie w ING konto komfort 15zl a BPH kosztuje 13zl miesięcznie, ale później przelewy za darmo do wszystkich banków ( a robię ich średnio 50 w miesiącu) i to samo z bankomatami no chyba ze jest w tym jakiś chwyt, którego się nie doszukałem
Plusy BPH to wyższe oprocentowanie na lokacie i to ze po fuzji będzie znacznie większym bankiem niż ING a to może później procentować (teraz wiem ze klienci maja problemy)
ING za to ma znacznie lepszy fundusz inwestycyjny a mam zamiar odkładać, co miesiąc pieniądze w funduszu i jest również lepszy II filar mógłbym przenieść i byłoby to wygodne rozwiązanie mięć wszystko w jednej firmie (teraz II filar mam w CU, czyli BPH)
Ja jestem na razie za ING, ale może cos doradzicie