|
Konto osobiste. Które najlepsze? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Temat ma na celu wyłonić najlepsze (najkorzystniejsze) konto osobiste. Piszcie swoje propozycje i opinie. Zapraszam także do ankiety.
Inteligo - za duża ilość bankomatów.
jeśli osobiste to mbank - zerowe opłaty, tanie przelewy i znośne oprocentowanie. Jeśli ktoś robi znaczną ilość przelewów a w portfelu pieniądze trzyma w postaci plastikowej karty płatniczej (tak jak ja) to chyba najlepsza opcja. A jak jest jakaś gotówka potrzebna to prędzej czy później jest się w pobliżu jakiegoś bankomatu i można wypłacić $ :)
Jeżeli mówimy o kontach prywatnych? To zdecydowanie nowy bank toyoty. To że mają praktycznie wszystko za darmo w interncei to chyba juz standard:) Ale oprocentowanie od 2,5 do ponad 4%. Jak na prywatne to jest zaskakująco dużo. Plus za to dla nich.
Sprawa jest banalnie prosta. Dają duże oprocentowanie żeby klienci trzymali pieniądze na koncie ponieważ finansują kredytowanie zakupu samochodów gdzie rwalne oprocentowanie jest powyżej 10% jak odejmiesz wibor i procent dla klienta to bankowi i tak zostaje ze 2%. Tak robią wszystkie banki, które chcą zwiększyć aktywa.
Inteligo - bankomaty oraz Visa Electron, którą można bezpiecznie płacić w Internecie
Multibank - za darmowe przelewy, super wygodny serwis bankowości elektronicznej, darmowe potwierdzenia przelewów ;)
a ja polecam bank Nordea
Ja wybralem WBK - mam u nich zarowno konto prywatne jak i firmowe. Zabezpieczenie transakcji SMSkodem jest doskonałym rozwiązaniem a bankomaty maja dokładnie tam gdzie ich potrzebuje :) tzn. 100 metrów od miejsca zamieszkania, w centrum i w dwóch najwiekszych toruńskich centrach handlowych ;)
Poza tym konto prywatne >30 jest bezpłatne dla wszystkich poniżej 30 lat a to też dobra oferta.
Jak dla mnie mBank - bankomaty euronetu i bzwbk. Bez opłat za prowadzenie, przelewy 50gr. Ale nie o to główni chodzi, ale o wartości dodane, takie jak Supermarket funduszy inwestycyjnych i np. eMakler (GPW) które można podłączyć do konta i inwestować z konta, kody jednorazowe przez sms, no i jak ktoś chce tanie rozmowy przez kom to mBank jest wirtualnym operatorem i np. jak płacisz kartą mbanku to za każde wydane 100zł doładowywują Ci 1zł.
No i wiele innych jeszcze pomniejszych rzeczy jeszcze ;)
Witam !
Wg.mnie najepszym bankiem jest BZ WBK .Mam tam 2 konta i oba sa na dogodnych dla mnie warunkach.Konto mam za darmo przelewy na poczatku pierwsze 5 za darmo potem 50gr za kazdy .Bankomatów pod dostatkiem plus siec Euronet i PekaO te mam bez prowizyjne może jeszcze jakieś inne ale z tych tylko kożystam. A z tego co wiem podobno najgorszym bankiem jest "Lukas Bank" ale czy to prawda to ja niewiem . Pozdrawiam użytkowników i życze Wam 9 cyfrowych sum na kątach =)
Każdemu kto chce mieć szybko i sprawnie założone konto absolutnie nie polecam mBanku. Aktualnie czekam już dwunasty dzień od złożenia wniosku na telefon od kuriera, który ma dostarczyć dokumenty. Zapowiada się, że założenie konta zajmie mi więcej niż dwa tygodnie. Kpina.
Poza tym w kwestii opłat i usług jest jednym z najlepszych.
Formalności muszą potrwać. Jednak potem można skorzystać z ich Programu Partnerskiego Największą zaletą programu jest: Tabela prowizji które otrzymujesz np eKONTO/eMAX/eMAX plus prowizja dla ciebie - 35,00 zł oraz 10% prowizji bezpośredniej za sprzedaż poleconego partnera. mBIZNES/konto/mBIZNES max prowizja dla ciebie - 40,00 zł oraz 10% prowizji bezpośredniej za sprzedaż poleconego partnera. KARTA kredytowa prowizja dla ciebie - 40,00 zł oraz 10% prowizji bezpośredniej za sprzedaż poleconego partnera. polecam
Mbank, od ponad 4 lat.
A co myślicie o banku millenium, a dokładniej o zakładaniu tam kąt osobistych??
Wybralem Inteligo i nie zaluje, plus za dodatkowe zabezpieczenie w postaci kodow zdrapkowych, nawet zalozyli bez zameldowania wystarczy powiedziec ze chce sie wplacic kilkanascie tysiecy:) i od razu otwieraja rece
|
|