Witam serdecznie,
czy ktorys bank w Polsce daje mozliwosc otworzenia konta internetowego w banku przez osobe z poza Polski?
Pozdrawiam serdecznie
|
Konto w Polskim banku dla obcokrajowca? |
Konto w Polskim banku dla obcokrajowca?
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie,
czy ktorys bank w Polsce daje mozliwosc otworzenia konta internetowego w banku przez osobe z poza Polski? Pozdrawiam serdecznie
rok temu prawie otworzylem konto. Jest (bylo) mozliwe otwarcie konta z zagranicy bez potrzeby osobistej wizyty.
Konto z miesieczna (niewielka) oplata chyba ze bedzie na nim okresline minimalne saldo srednie, miesiecznie.
Tak, przepisy są generalnie podobne w każdym banku. W razie problemów czy wątpliwości zapraszam do nas. Otwieramy także rachunki dla Klienta gdy Ten chce pozostać anonimowy. pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments A ktory z Bankow mozecie polecic?
Zalezy mi na koncie, do ktorego bede mial dostep przez internet. Pozdrawiam serdecznie
Jako rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy eKonto w mBanku. Z czystym sumieniem mogę polecić zarówno Polakom, jak i cudzoziemcom. Minimum formalności, pełna kontrola przez telefon i internet, brak prowizji za wypłatę z karty na terenie całej UE. http://www.mbank.com.pl/ Jeśli chodzi natomiast i ich usługę eMakler, to mogę spokojnie odradzić:) pozdrawiam i zapraszam do korzystania z naszych usług Karol Szczepański ProLans Investments Dzieki wielkie ProLans.
Pozdrawiam serdecznie
w mBanku do otworzenia rachunku przez obcokrajowca potrzebny jest staly adres zameldowania w Polsce .... czy jakis bank oferuje konta dla obcokrajowcow, ktorzy nie maja stalego adresu zameldowania w Polsce?
Wygląda na to że nie. Ale daj znać 698 038 061. Wymyślę dla Ciebie inne rozwiązanie. pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments jestem obecnie w Anglii, wiec nie dam rady do Ciebie zadzwonic. moze gg?
ok, poszło na priv:) Tak patrze na mbank i nie wiem ktore konto wybrac. Chcialbym chyba emax bo ma wieksze oprocentowanie zwlaszcza ze wiekszosc opcji ekonta nie jes dla mnie przydatne w zwiazku z zamieszkiwaniem za granica.
>>>kzawada Wlasnie sprobowalem zlozyc wniosek i wyglada na to ze adres w Polsce nie jest wymagany ale oczywiscie nie wyslalem go bo moze pozniej zaczynaja sie "schody"? Skad wiesz ze wymagaja adresu w Polsce? Zlozyles u nich wniosek? Czy ktos moze sie podzielic uwagami odnosnie doswiadczen z kontem emax , emaxplus czy moze inne. Tu jest cytat o kontach: wyraznie mbank zachwala bardziej ekonto. Czy jest jakis inny powod oprocz dazenia do zaoszczedzenia na oprocentowniu? Czym różni się eMAX od eKONTA? eKONTO to rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy i jego funkcjonalność jest o wiele większa niż rachunku eMAX. Rachunek eKONTO umożliwia m.in. uruchomienie polecenia zapłaty, wykonywanie dowolnych przelewów, realizację zleceń stałych i przelewów do ZUS. Liczba zdefiniowanych przelewów dla rachunku eKONTO wynosi 50. Rachunek eMAX pozwala na zdefiniowanie tylko jednego rachunku do przelewu i nie posiada innych funkcji rachunku eKONTO. Do eKONTA wydawana jest eKARTA do bezpiecznych zakupów w Internecie. Podstawową zaletą rachunku eMAX jest jego wysokie (wyższe niż eKONTA) oprocentowanie. Jedynie do rachunku eKONTO można otrzymać w mBanku kredyt odnawialny.
potwierdzila do konsultantka mBank. Konto w mBaku moze zalopzyc obcokrajowiec, ktory posiada staly adres zameldowania ...
pozdrawiam
Swoja droga powinni o tym informowac na wniosku zanim sie przyciska finalne "wyslij" ale widac kolekcjonuja dane mam nadzieje ze nie do niecnych celow...
Zatem sprobuje w Nordea gdzie rok temu prawie sfinalizowalem zalozenie konta i nie wymagali abym milal staly adres w Polsce chyba ze teraz to sie zmienilo. Dam znac co i jak
witam ponownie,
za namowa mojego znajomego wyslalem kolejnego maila do mBanku z zapytaniem, czy obcokrajowiec z kraju nalezacego do UE tez musi miec staly adres zameldowania jesli chce otworzyc rachunek u nich. jak dostane odpowiedz dam znac :) Pozdrawiam
A co powiecie o Citibanku, polecił mi go jeden klubowicz, mam nadzieje ze nie wymagaja zameldowania bo nie mam:), plus ze nie trzeba wypel;niac wnisokow o przelewy stale tylko mozna zrobic to przez neta z miejsca albo i zlecic je automatycznie. Co sadzicice, chce tylko wynajac mieszkanie i zlecic oplaty za gaz, prad itp itd.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|