|
Koparko - ładowarka |
Koparko - ładowarka
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
kto może mi pomóc w naliczeniu cła i innych należności przy sprowadzeniu koparko ładowarki z rosji?
płacisz tylko 22% vat cła brak akcyzy brak plus opłaty za sad ok 150 pln. Vat do odliczenia.
A tak na marginesie jak może się opłacać sprowadzeni koparko ładowarki z Rosjii?
Witam. Czy ktoś wie jaka firma w Polsce sprowadza koparki z Rosji lub Białorusi.
Poszukuję modelu na bazie MTZ model DEM-114
Witam wszystkich na tym forum! Chcialbym kupic do 200tys zl jakas ladowarko-koparke na ktorej moglbym oczywicie po zrobieniu odpowiednich uprawnien sam pracowac.Co wy o tym myslicie czy jest ktos kto ma na co dzien z tym doczynienia jakie pieniadze mozna zarobic pracujac taka maszyna, a moze zainwestowac w inna maszyne ktora lepiej sie wykorzysta finansowo.Zainteresowanych zapraszam do wystawiania swoich a zarazem waznych dla mnie opini!
Pozdr!!!
Ładowanie sie w leasing na 200 tys zl raczej nie ma sensu. Na poczatek proponowal bym kupic uzywany sprzet za 100-150 tys zl do ktorego przewaznie i tak nie trzeba dokladac za duzo pieniedzy.Za 150 tys kupisz spokojnie JCB 3cx z 2001 roku najlepiej nieuzywanego w Polsce ktory bedzie Ci spokojnie sluzyl przez najblizsze 3 lata. W Łodzi na jednej koparce przy odpowiedniej ilosci pracy mozna samemu spokojnie wyciagnac 6 tys na czysto nie wliczajac spadku wartosci koparki. Ogolnie inetes godny polecenia jesli ktos liczy na staly doplyw gotowki.
Pozdrawiam
Witam! temat faktycznie ciekawy, rowniez sam sie zastanawiam nad kupnem takiej maszyny ale czy bez doswiadczenia mozna zaistniec na rynku ciekawi mnie jednak ile godzin musi pracowac taka maszyna zeby zarobic na czysto lekko 6000tys oraz jak wyglada sprawa zimy gdzie jak wiemy budownictwo lekko przysypia.
Pozdrawiam!
Witam,
Mam dostep w anglii do tego typu sprzetu uzywanego - bardzo korzystnie. Zapraszam - dell2000@wp.pl
Mam pytanie
CZy wie moze ktos czy mozna dostac dotacje na na zalozenie malej firmy i kupno maszyny a mianowice Koparko ładowarki? Ja jestem teoretycznie rolnikiem więc mam chyba prawo dos tarania się o takie dopłaty. Słyszałem ze ten program nazywa się "Rozwój małych firm ta terenacch wiejskich " czy jakos tak. Bardzo proszę o pomoc jesli ktos się troszke oriętuje...
Można dostać.
Witam wszystkich chciałbym się dowiedzieć co sądzicie na temat koparo-ładowarek mam możliwość nabycia takiego sprzętu tylko czy to jest dobry pomysł zrobić uprawnienia kupic do tego jakieś auto z np. mana z kiprem ok 7,5 tony to by miał być mój pierwszy bizzness prosze o porade DZIĘKI
Sprawdź również podobne tematy:
- TRANSPORT ŁADOWARKA KOPARKO-ŁADOWARKA CIĄGNIK JCB CASE
- Koparko-ładowarka JCB - Usługi koparko-ładowarką - Koparka, koparko-ładowarka - Gdzie się podpiąć z koparko-ładowarka? - Koparko ładowarka - sprzet do budowy drog - Koparko ładowarka na usługi?,jak jest w praktyce - Budownictwo, usługi koparko-ładowarką i wywrotką - Koparko ładowarka czy ciągnik siodlowy +naczepa Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|