|
Koparko-ładowarki |
Koparko-ładowarki
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam! |Jestem w trakcie robienia kursu na koparko-ładowarki i mam taki mały niecny plan. Po kursie owszem prace znajde ale za 700zł (staż) gdyż firmy oferujące zarobki 5tyś zł wymagają praktyki conajmniej 3lata i niektórzy "bosowie" firm którzy świadczą usługi koparko-ładowarką mówią "OPERATOREM koparko ładowarki zostaniesz po odbyciu duuuużej praktyki" - zawsze jak to słysze to mnie ch*** normalnie strzela jak mam k**** pracować za normalne pieniądze w tym kraju skoro wszyscy chcą praktyki za niedługo znajde ogłoszenie w gazecie "przyjme konserwatora powierzchni płaskich wymagania: wykształcenie wyższe, najlepiej po odbyciu 5letniej praktyki w zawodzie" CHORE! no ale nic z tym raczej nie zrobimy a wracając do tematu to tak ...Koparko-ładowarke można wziąść w leasing już od 50tyś złotych tak? tak! i to nie byle jaką (JCB lub CAT) tak? tak! Wieć powiedzmy że mam te 50tysi i biore sobie np. nówke JCB w leasing na 5 może 10tal i pracuje ...gdzie? napewno nie w POLSCE! Znam bardzo dobrze niemiecki i chciałbym raczej świadczyć usługi w niemczech i tu mam pierwsze pytanie... orientuje sie ktoś ile płacą tam za godzine pracy koparki z operatorem? kiedyś ojciec pracował na budowie w niemczech i mówił że ceny zaczynają sie od 50euro za godzine tyle że ...było to jakieś 10lat temu nie wiem jak jest teraz. I kolejne pytanie firme zarejestrować w Polsce czy lepiej w Niemczech? Prosze o jakieś sensowne wypowiedzi w tym temacie i czy pomysł ma racje bytu. dzięki.
wez w leasing taki sprzęt , poszukaj zleceń w kraju i miej w tyłku to że nie masz praktyki ... daje Ci max jeden sezon pracy i zrozumiesz ile jest wart pracownik bez praktyki...
Osoba z doświadczeniem na takim sprzęcie wykona niwelacje terenu w 2h a Ty jako świeżak 2,5 lub więcej Jako nowy jesteś mniej wydajny ale skoro czujesz się urażony to droga wolna,otwórz firmę i działaj synu.Pokaż tym bossom jak Ty ich tam nazwałeś że też potrafisz i się nie dasz ... :-) Tylko pamiętaj że nie zawsze cena jest istotna co możesz zauważyć przeglądając fora budowlane,druga sprawa to odpowiedz sobie czemu każdy po kursie z uprawnieniami nie kupi sobie za śmieszne 50k plus raty przez x lat takiego sprzętu i nie pracuje na własny rachunek...
To 10 lat temu było już euro ???
aj ale sie czepiasz w przeliczeniu na dawne marki tak właśnie płacili napisałem euro bo myśle że nie każdy użytkownik będzie pamiętał ile to było 10 lat temu 1marka
otworzyłem temat i licze sie z każdą opinią ...odnośnie "czemu każdy po kursie z uprawnieniami nie kupi sobie za śmieszne 50k plus raty przez x lat takiego sprzętu i nie pracuje na własny rachunek" -mysle że nie każdy ma 50k a jak ma to nie mysli tylko o tym na ile lat wziąść koparke w lsng, druga sprawa ludzie wolą pracować na każdy tyłek byle nie swój dlaczego? Nie wiem może tak jest pewniej ...a prawda jest taka że ludzie trzęsą galotami bo myślą sobie "a co będzie jak niewypali" - z takim podejściem to wiesz...owszem trzeba sie liczyć z tym że nie wypali ale strace coś? Nie a jeśli nawet to nie będzie to duża kwota zawsze moge lsng komuś oddać
Nie sztuka kupić sprzęt. Skąd zdobędziesz zlecenia ?. Jakbyś miał doświadczenie, to miałbyś kontakty... . Proponuje ubezpieczyć się od odpowiedzialności cywilnej w razie w.
Chce zrobić 3-4 banery reklamowe w wersji jez.niemieckiej pracuje nad projektem ...wiem to są koszty ale nikt nie rodzi sie z kontaktami a ja nie wiem jak mam je zdobyć w inny sposób znam język i mysle że sobie poradze będe korzystał też z lokalnej prasy do umieszczania ogłoszeń, internet,knkurencyjna cena i jakoś to może ruszy...nie oczekuje 20k na miesiąc wystarczy jak zarobie na rate i zostanie mi 3-4k na początek dopuki nie spłace sprzętu:)
Sprawdz czy w Niemczech można jeździc kop-ład po drogach publicznych.
Nie można. Dlatego ten biznes odpada. "Tak? Tak!"
Nie do końca się z Tobą zgodzę kolego. Można się poruszać taką maszyną po publicznych drogach w Niemczech, ale trzeba spełnić kilka warunków, są wydzielone landy w których są różne prawa, w jednym możesz w innym nie, ale załóżmy, że tam gdzie możesz to potrzebna kamizelka odblaskowa, kogut w widocznym miejscu włączony, uprawnienia na prowadzenie takiego pojazdu czyli licencja i prawo jazdy B lub C!!. Kolejny warunek to pojazd musi przekroczyć prędkość 45 km/h poniżej laweta, po każdym wyjechaniu z posesji musisz myć koła, bo inaczej mandacik i jeżeli nie umyjesz kół zabranie dowodu lub wezwanie lawety na twój koszt. Jeżeli chodzi o tą prędkość z tego tytułu są wyłączone pojazdy typu (zamiatarki, śmieciarki). Musisz się dowiedzieć jak jest teraz na dzień obecny z przepisami, ale osobiście wolał bym lawetą obskoczyć, ze względu na niższe koszty i zaoszczędzony czas.
Kolejny warunek to pojazd musi przekroczyć prędkość 45 km/h poniżej laweta
koparko-ładowarki osiagaja maks 40km/h Musisz się dowiedzieć jak jest teraz na dzień obecny z przepisami, ale osobiście wolał bym lawetą obskoczyć, ze względu na niższe koszty i zaoszczędzony czas. szczególnie zakup lawety jest tani...
Przede wszystkim zacznijmy od tego o jakich my koparkach rozmawiamy, czy o tych normalnych jak Caty, Waryński, Ostrówek itp. czy o mini koparkach, bo cena 50 tys to za tyle mamy używane jakiegoś warycha lub ostrówek, lub zajechanego Kotka(CAT) lub JCB z Anglii. Jeżeli chodzi o mini to wystarczy dobra przyczepka, a jeżeli dużą to trzeba mieć lawetę najlepiej na aucie, która zawsze można później wykorzystać w imporcie aut, tak więc cena lawety się zwróci po jakimś czasie.
No i tu kłania się czytanie całego tematu a nie ostatniego postu, 50k pln to pierwsza wpłata leasingu chyba 3 letniego jeśli dobrze zrozumiałem... Autor jest oburzony podejściem firm do nowych operatorów bez doświadczenia
taka Ci krzywda to albo kup maszynę, albo wypisz się z kursu.
Ja mam nową maszynę którą niedawno zakupiłem wartość około 200tys. Nie pozwolił bym siąść uczniakowi bez praktyki gdyż nie uśmiecha mi się dopłacać za paliwo którego spalisz dużo więcej niż doświadczony operator, za awarie i usterki spowodowane Twoim brakiem obeznania w temacie. Nie zrozumiesz tego do czasu aż sam nie zdobędziesz praktyki. 50euro za godzinę 10 lat temu? 10 lat temu to Polskie stawki wynosiły tyle samo albo i więcej!
hahahhah ;-D Kupuj koparkoładowarkę i zaczynaj biznes. Najlepiej pytaj na niemieckich forach bo tam się więcej dowiesz jak znasz język. W Polsce sama koparkoładowarka to lipa. Trzeba mieć wywrotkę, by coś zarobić ponad amortyzację i podatki.
no niby nie sztuką jest kupić sprzęt budowlany, ważniejsze są zlecania, ale myślę, że jeśli ktoś ma umiejętności to zlecanie się znajdą. Poza tym myślę, że lepiej byłoby wynająć sprzęt budowlany z tego co wiem firma siloco zajmuje się wypożyczaniem sprzętu budowlanego, a na początek trzeba myśleć o oszczędnościach.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Koparko-ładowarki":
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|