|
Kopia Rp7 - problemy ze złożeniem w ZUS-ie |
Kopia Rp7 - problemy ze złożeniem w ZUS-ie
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Autor
Wiadomość
Witam ! W związku z tym, że oryginał Rp7 który został wystawiony przez mój zakład pracy został zagubiony poprosiłem o wystawienie drugiego .Zakład pracy wystawił mi duplikat wraz z adnotacją " za zgodność z oryginałem "oraz podpisem i pieczątką osoby wydającej i poświadczającej.W ZUS- ie powiedziano mi, że nie mogą tego dokumentu przyjąć i żądają oryginału a zakład pracy twierdzi,że nie może wydać drugiego oryginału bo już raz go wydał . Ciekaw jestem czy nieugięte stanowisko ZUS-u poparte jest stosownym przepisem czy tylko wymysłem urzędnika ? No i co w tej sytuacji dalej robic ? Będę się starał o wydanie drugiego oryginału ale co będzie jak się nie da ? Stanowisko ZUS-u wydaje mi się trochę dziwne ale może sie mylę .Co sądzicie o tym i jak mam dalej postępować ! Dziękuję za poradę i pozdrawiam !
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kopia Rp7 - problemy ze złożeniem w ZUS-ie": - Kopia skryptu - Kopia Faktury VAT a odliczenie PODATKU VAT?? - pomoc w wyborze towaru (kopia tematu) - pomoc w wyborze towaru (kopia tematu) - Rejestracji/kopia bezp. na nośniku magnetycznym legalnośc
• Strona 1 z 1
|
|