|
Korepetycje on-line przez skype |
Korepetycje on-line przez skype
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Nasze młode pokolenie robi się co raz wygodniejsze , żyje szybciej i każda stracona chwila jest bezcenna dlatego postanowiliśmy stworzyć serwis oferujący korepetycje on line za pomocą skype . Istnieją już firmy oferujące kursy jezykowe ale nie ma firmy która oferowałaby korepetycje z matematyki chemii fizyki polskiego . Nasz serwis wyróżniać będzie również to że koreptytorami będą tylko i wyłaącznie specjaliści z danego przedmiotu , nauczyciele z tytułem magistra . Nasz serwis będzie posiadał grupę nauczycieli , dla których będziemy znajdować uczniów chcących korzystać z tego typu korepetycji. Korepetycje będą odbywać sie w godzinach 16 - 21 co pozwoli nam łatwiej znaleźć fachowców , którzy będą mogli w ten sposób dorobić sobie do marnej budżetowej pensji . CZY JEST SZANSA ? CO UWAżACIE ?
Mysle ze to raczej nie wypali. Osoba ktora udaje sie na korepetycje chce miec wszystko dokladne wytlumaczone, czasem pokazane jak idiocie :) Niestety skype nie daje takich mozliwosci... Po drugie za korepetycje najczesciej placa rodzice i chca miec pewnoc ze korepetytor jest dobry i sprawdzony, nie pojda na na korepetytora przez net... Takie jest moje zdanie :)
freshrap ma dużo racji, będzie wam ciężko. Chociaż może się udać jeżeli będziecie mieć diabelnie dobre materiały dydaktyczne, najlepiej byłoby gdybyście sami je opracowali dla siebie pod kontem korepetycji, i gdybyście dawali te materiały swoim klientom w ramach świadczonej usługi.
Moim zdaniem najlepiej jakbyście potraktowali korepetycje przez skype jako dodatek do tradycyjnych korepetycji, dając tradycyjne korepetycje zdobyli byście stałych klientów a przy okazji potwierdzili swoje umiejętności jako korepetytorzy jak będziecie mieć już pokaźną grupkę klientów, będziecie mieć już swoją renome to wówczas moglibyście oferować nową usługę czyli" korepetycje przez skypa" Pozdrawiam.
W Japonii ten system nauki bije rekordy popularności . Dlatego skłaniam się do tego że wcześniej czy pózniej u nas też taki boom musi nastąpić . Dlaczego uważam że korepetycje on line mogą być dobrym biznesem ,? Naszą ofertę zaczniemy głownie proponować uczniom mniejszych miasteczek takich do 20 tys. gdzie trudno jest się postarać o korepetytora , ponieważ trzeba było by korzystać z usług swojego licealnego nauczyciela . A tu dajemy możliwość korzystania z usług nauczycieli z całej polski
To nie jest wcale glupi pomysl.. sam spotkalem w internecie swojego czasu strony oferujace nauczanie jezykow obcych online wlasnie przez skype ( strony oczywiscie zagraniczne).. przyznam ze bylem tym zainteresowany i gdybym potrzebowal nauczania np Hiszpanskiego chetnie bym taki kurs wykupil...
pomysł ok, tylko musisz dawać te korepetycje przez Videorozmowę, wtedy zawsze możesz coś narysować na kartce, jakiś rysunek albo coś i wytłumaczyć. Ciężko czasami się wysłowić żeby do kogoś trafić z informacjami,.
oczywiście że wszystko będzie odbywac się przez video rozmowę , już działamy w tym kierunku podjęliśmy decyzje aby wystartowac z tym pomysłem
Zgadzam się z wypowiedzą użytkownika mapet21. Sama jestem nauczycielką j. niemieckiego, udzialam tradycyjnych korepetycji od kilku lat. zdarzyło mi się również współpracować z kilkoma osobami przez internet, ale zdecydowanie nie przynosiło to takich rezultatów, jak korepetycje w domu, poza tym było o wiele trudniejsze i pochłaniało więcej czasu - trudniejsze było tłumaczenie różnych spraw, przede wszystkim zagadnień gramatycznych, które w rzeczywistości tłumaczy się uczniom "jak krowie na rowie" i dużo krótszym czasie; zresztą sama z siebie wolę bezpośredni kontakt i poczucie pewności, że faktycznie udało mi się przekazać danej osobie to, czego potrzebowała. Ja osobiście proponowałabym otworzyć placówkę z tradycyjnymi usługami w zakresie lekcji indywidualnych i tak, jak zaznaczył mapet21, korepetycje on-line są całkiem sympatycznym DODATKOWYM rozwiązaniem.
Sama od niedługiego czasu zastanawiam się nad założeniem wlasnej działalności w zakresie korepetycji i tłumaczeń pisemnych (j. niem na j. polski i odwrotnie). Moje usługi cieszą się sporym zainteresowaniem, korepetycje głownie w okresie szkolnym, natomiast tłumaczenia (także na skalę Polski, on-line) są usługą stosunkowo regularnie pożądaną przez klientów. Chciałabym założyć biuro krepetycji i tłumaczeń zatrudniając przy tym jedynie siebie :) Jeszcze nie wiem co o tym wszystkim sądzić, ale póki co podchodzę do tego z dystansem, gdyż nie chciałabym podjąć decyzji pod wpływem impulsu, tj. nieprzemyślanej decyzji. Co myślicie o moim pomyśle? Z góry dzięki za wszelki odezw!
Zgadzam się z wypowiedzą użytkownika mapet21. Sama jestem nauczycielką j. niemieckiego, udzialam tradycyjnych korepetycji od kilku lat. zdarzyło mi się również współpracować z kilkoma osobami przez internet, ale zdecydowanie nie przynosiło to takich rezultatów, jak korepetycje w domu, poza tym było o wiele trudniejsze i pochłaniało więcej czasu - trudniejsze było tłumaczenie różnych spraw, przede wszystkim zagadnień gramatycznych, które w rzeczywistości tłumaczy się uczniom "jak krowie na rowie" i dużo krótszym czasie; zresztą sama z siebie wolę bezpośredni kontakt i poczucie pewności, że faktycznie udało mi się przekazać danej osobie to, czego potrzebowała. Ja osobiście proponowałabym otworzyć placówkę z tradycyjnymi usługami w zakresie lekcji indywidualnych i tak, jak zaznaczył mapet21, korepetycje on-line są całkiem sympatycznym DODATKOWYM rozwiązaniem.
Sama od niedługiego czasu zastanawiam się nad założeniem wlasnej działalności w zakresie korepetycji i tłumaczeń pisemnych (j. niem na j. polski i odwrotnie). Moje usługi cieszą się sporym zainteresowaniem, korepetycje głownie w okresie szkolnym, natomiast tłumaczenia (także na skalę Polski, on-line) są usługą stosunkowo regularnie pożądaną przez klientów. Chciałabym założyć biuro krepetycji i tłumaczeń zatrudniając przy tym jedynie siebie :) Jeszcze nie wiem co o tym wszystkim sądzić, ale póki co podchodzę do tego z dystansem, gdyż nie chciałabym podjąć decyzji pod wpływem impulsu, tj. nieprzemyślanej decyzji. Co myślicie o moim pomyśle? Z góry dzięki za wszelki odezw!
uważam że pomysł na uporządkowanie korepetycji , zorganizowanie jej w działające solidną firmę to dobry pomysł bo rynek korepetycji to chyba najbardziej nieuregulowana branża , działające w szarej strefie
Bardzo dobry pomysł. Ja np. nie chcę marnować czasu na dojazd do korepetytora, a lekcje u mnie w domu odpadają. Uczestniczyłem w kilku takich lekcjach pokazowych - jedyny problem to jakość dźwięku, co przy np. nauce języków obcych może komplikować sprawę. Uczestniczyłem też w profesjonalnych szkoleniach, gdzie na moim kompie miałem obraz z komputera prowadzącego - piękna sprawa, lepiej niż na zwykłym szkoleniu, no i chyba to jest przyszłość.
Osobiście uważam także za duży plus możliwość otrzymania rachunku od korepetytora.
mysle ze temat do zrealizowania i nawet dochodwy ale zanim to sie stanie uplynie sporo czasu by przekonac rodzicow ze tak jest lepiej i taniej.
Najprosciej bedzie uczyc jezykow z gramatyka nie sadze by byl az taki problem by komus wyjasnic przy poimocy slajdow video czy z podgladem monitora komputera wykladowcy. Gorzej z matematyka bo o ile od strony wykladowcy jest szansa zakupic odpowiedni sprzet by pisac na ekranie ucznia tak by podkreslac najwazniejsze rzeczy z danego zadania to w odwrotna strone juz moze byc gorzej. Na takich korepetycjach z matmy fizy czy chemi uczen tez musi wykonywac zadania a nie ma do konca podgladu czy takiemu uczniowi ktos nie pomaga. kolejna przeszkoda to lacze i serwery pomimo iz bylem na kilku szkoleniach online czesto zdarzalo sie ze zrywalo polaczenie Do tego musicie brac pod uwage koszty... wykladowca niezaleznie od tego czy online czy na zywo bedzie chcial miec to samo wynagrodzenie za godzine pracy do tego dochodza koszty serwerow, lacza, oprogramowania, programisty, reklamy, biura, sprzetu, pradu, vat, podatek dochodowy nie jestem pewny czy uda sie to zrobic za cene normalnej godziny wykladowej u atrakcyjnej studentki polskiego czy niemieckiego (niesamowicie skuteczny motywator dla chlopaka majacego problemy z jakims przedmiotem - z dziewczynami ten myk tez dziala) Zatem przed wami naprawde sporo pracy ale mysle ze efekty moga byc zadowalajace tym bardziej ze jest jeden bardzo mocny atut - zawsze moge sprawdzic czy moje dziecko jest na korepetycjach czy wzielo kase i sie gdzies wloczy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Korepetycje on-line przez skype": - Korepetycje przez internet. - Korepetycje przez internet - Gra on line przez przeglądarkę - KODY SKYPE. - Księgowanie SKYPE!
• Strona 1 z 1
|
|