mam pytanko, nie mogłam znaleźć odpowiedzi.
Mam umowę użyczenia samochodu z rodzicami. Tata ostatnio robił przegląd, czy mogę koszt przeglądu wrzucić w koszty? Fakturę muszę mieć na siebie, czy na właściciela samochodu? dzięki z góry za odpowiedź
|
Koszt przeglądu samochodu |
Koszt przeglądu samochodu
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
mam pytanko, nie mogłam znaleźć odpowiedzi.
Mam umowę użyczenia samochodu z rodzicami. Tata ostatnio robił przegląd, czy mogę koszt przeglądu wrzucić w koszty? Fakturę muszę mieć na siebie, czy na właściciela samochodu? dzięki z góry za odpowiedź
Bez problemu w koszty jeżeli będzie na Ciebie. Oczywiście do limitu kilometrówki ;-)
tak samo z ubezpieczeniem? rodzice płacą a na mnie idzie faktura i mogę odliczyć? czy wystarczy, że mam na polisie napisane, że składka została uiszczona?
Tak samo. Wszystkie koszty samochodu możesz rozliczać.
Mam fakturę za przegląd. Czy koszt przeglądu rozliczam jednorazowo, czyli całą kwotę w miesiącu jego zrobienia, czy rozbijam na misiące. Tzn we wrześniu 1/12 kosztu przeglądu, w październiku 1/12 kosztu przeglądu?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Koszt przeglądu samochodu": - sposob rozliczenia oc i przegladu techniczego auta - koszt - Koszt biznesu - Koszt pizzy? - Koszt przesyłki
• Strona 1 z 1
|
|