Monia25 napisał(a): Ta sama cena niezależnie od ilości dokumentów.
Samo to stwierdzenie, niewiele ma wspólnego z profesjonalizmem.
|
Koszty poniesione przed rozpoczęciem działalności - strona 2 |
Koszty poniesione przed rozpoczęciem działalności
Biznes Forum ‹ Podatki i ZUS ‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
Samo to stwierdzenie, niewiele ma wspólnego z profesjonalizmem.
Nawet nie sprawdziłeś a już jesteś pewien :) otoż posiadamy 14 letnie doświadczenie i chcąc udoskonalic usługi oferujemy usługi księgowe na terenie całego kraju, powodując tym samym znaczną obniżkę kosztów i oszczędnosc czasu :)
Nie przekonują mnie absolutnie "hurtowe usługi księgowe". W tej branży udoskonalenie usług winno polegać na udoskonaleniu jakościowym a nie na ilościowym.
To nie jest ani fabryka, ani linia produkcyjna.
To nie są żadne hurtowe usługi...ale dobra nie będę Cię więcej przekonywac bo wyznaję zasadę, że każdy ma prawo do własnej opinii :) pozdrawiam
To nie jest żadna tam opinia, lecz tylko czysta ciekawość :) A ciekawi mnie fakt, w jaki to sposób (choćby i najmniejszy) "oferowanie usług księgowych na terenie całego kraju" może wpłynąc na ich udoskonalenie. Sorry ale to jest absurd... :) który ma niewiele wspólnego nie tylko z profesjonalizmem (podobnie jak stwierdzenie: stała cena niezależnie od ilości dokumentów), ale również z elementarnymi zasadami logiki. Owszem może to zwiększyć obroty biura, ale absolutnie nie jego profesjonalizm. Również pozdrawiam
no to ja szykuję do wysyłki 13.000 dokumentów. :) jak ta sama cena jak i za 10
ja nie zrobicie, to co, podaję was do sądu?
Przypominam, że to obsługa małych podmiotów więc mało prawdopodobne aby nagromadziło się 13.000 dokumentów :)
Czyli Pani jawnie kłamie, nie było napisane: "małych podmiotów" niedługo Pani powie: "małych podmiotów niezależnie od ilości dokumentów ale nie więcej niż 10" Poza tym chyba Pani nie rozumie, że obserwuję temat ze względu na merytoryczne fakty, a nie ze względu na spamowanie ofertą. Zamiast odpowiedzieć na poprzednie pytania i wykazać się wiedzą (i dzięki temu łapać klientów) pokazuje się Pani od jak najgorszej strony wrzucając ogłoszenia w nie odpowiednim temacie.
niestety pańska wiedza z zakresu księgowości jest dosc krucha...podatkowa księga przychodów i rozchodów jest przeznaczona dla małych podmiotów a nie spółek z.o.o. lub S.A. które prowadzą pełną księgi...to jest tak zwana uproszczona księgowosc
Przepraszam, ale co ma piernik do wiatraka (poza mąką) ??? Od kiedy to ILOŚĆ dokumentów ma determinować sposób prowadzenia księgowości (KPiR vs. Księgio Rachunkowe) ?? Znam DG na Książce PiR z ponad 2 000 dokumentów miesięcznie, jak również sp. z o.o. z 4 dokumentami miesięcznie. Takie stwierdzenie (jak to zacytowane) po prostu nie przystoi osobie prowadzącej profesjonalne biuro rachunkowe. :))
panie i panowie może wrócimy do tematu kosztów:
a nie jest tak że po uzyskaniu wpisu do ewidencji, REGON, ponosimy jakieś koszty (np. pieczątka) i dopiero gdy faktycznie rozpoczniemy działalnośc (zarejestrujemu US) to wprowadzimy je do KPPiR dokumentem wewnętrznym? Tak chyba to było nie? Dokument wewn, do tego faktura z wcześniejszą datą i wpisujemy do KPiR.
Jestem po rozliczeniu dotacji z UP. NIE MOŻNA sprzętu kupionego za pieniądze z UP ewidencjować w koszta firmy, amortyzować i sprzedawać przed upływem roku - po nim następuje rozliczenie. Sprzęt nie stanowi własności firmy.
Koleżanko droga. Nie wprowadzaj zamętu i nie rozpowszechniaj nieprawdziwych informacji. To co piszesz, to kompletna bzdura, poparta co najwyżej wątpliwym autorytetem "księgowej Zyty" z UP, bądź też całkowicie błędnym twoim osądem. W każdym bądź razie nie przepisami ustawy. Niech Pani Zyta, znajdzie mi paragraf, który tego zabrania (poza oczywiście zakazem sprzedaży, co może regulować umowa z UP) a postawię jej krówkę (albo piwo) PS. To że dałaś się delikatnie mówiąc, wyprowadzić w pole i że Ty tego nie zrobiłaś, nie znaczy wcale, że tak jest.
a skąd kolega wytrzasnął, że stwierdzenie swoje opieram na czymś innym aniżeli właśnie ta umowa ?? Odnoszę się do rozliczeń z UP a nie przepisów ustaw. Kolega jest zadziorny i za dużo przebywa z księgowym kolegą Panem Franiem.
Kolega ma wiedzę i doświadczenie, w przeciwieństwie do koleżanki oraz "księgowych" ze szkolenia.
Sprawdź również podobne tematy:
- Koszty przed rozpoczęciem działalności auto
- Koszty Poniesione Przed Otwarciem DG - Koszty przed rozpoczeciem DG - Samochodu i koszty z tym związane przed rozpoczęciem DG - Opłata VAT-R przed rozpoczeciem działalnosci - Raport miesięczny przed rozpoczęciem działalności? - Ankieta konkursowa przed rozpoczęciem działalności?? - Zakup towaru przed rozpoczęciem działalności - Kupno przedmiotów na firme przed rozpoczeciem działalności Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|