|
Koszty załozenia firmy utylizacyjnej |
Koszty załozenia firmy utylizacyjnej
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam sporo gotówki i zastanawiam się nad załżeniem takiej działalności.Chcaiłbym uzyskac informacje na ten temat.Może ktoś wie jakie są koszty tego przedsięwzięcia.
Stacja demontażu pojazdów z prawdziwego zdarzenia 1,5-3 mln
Uuu, zazwyczaj na tym forum widzę spore niedoszacowania kosztów.
A tutaj taka kwota za złom i demontaż aut. No i rozrzut niezły - 50% :-) Co składa się na te 1,5 mln? Rozumiem, że kosztowny jest zakup placu. Może magazyn służący do trzymania i sprzedaży zdemontowanych części. Droga jest procedura uzyskania pozwoleń, ale bez przesady. Co tyle kosztuje? Akumulatory odbierają specjalizowane firmy. To samo z olejami. Złom sprzedaje się pośrednikom lub do huty. Z przewodów odzyskuje się miedź Plastiki pewnie da się również sprzedać Pozostają pianki, tkaniny, gumowe uszczelki. To chyba się wywozi na zwałkę. Na co się wydaje 1,5 mln przy zakładaniu takiego biznesu? Pomijam na razie opcję 3 mln, bo ona przerasta moją wyobraźnię.
mnie również interesuje ten wątek, dla przedmówcy koszt działki (oraz jej utwardzenie, ogrodzenie) to ponad 400 tys, projekt budowy hali murowanej 15 tys (konstrukcji metalowej 25 tys) bez pomieszczen biurowych, koszt budowy takie hali to ok 1 mln zł, to już wiem. Jeśli ten temat jest komuś bliski, może podzieliłby się info na temat dotacji, pozwolen, innych kosztów związanych z uruchomieniem takiej stacji - w zamierzeniu demontażu pojazdów.
pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Koszty załozenia firmy utylizacyjnej": - Koszty założenia firmy - JAKIE SA KOSZTY ZAŁOŻENIA FIRMY - Jakie są koszty założenia Strony Internetowej? - Koszty poczatkowe założenia księgarni internetowej - PROPOZYCJA ZAŁOŻENIA FIRMY.
• Strona 1 z 1
|
|