Ile mogła by kosztować maszyna która wykonuje nadruk na podkoszulce?
Mam pewien pomysł i nie wiem czy starczy mi funduszy na rozkręcenie tego interesu
|
koszulki z nadrukiem |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ile mogła by kosztować maszyna która wykonuje nadruk na podkoszulce?
Mam pewien pomysł i nie wiem czy starczy mi funduszy na rozkręcenie tego interesu
Jeśli chodzi ci o fabrykę koszulek z napisami to będzie kłopot właściwie ze wszystkim, a jeśli chodzi ci o branie koszulek od ludzi i robienie na nich napisów to kilku napaleńców się znajdie ale wielkich kokosów na tym nie zrobisz(kokosów czyli pieniędzy)
Na początek musiałbyś wydać minimum 20tys na proste używane urządzenia.
Jeżeli chcesz robić koszulki z nadrukiem to proponuje zlecić do zewnętrznej firmie a samemu zająć się projektowanie oraz sprzedażą. Jeżeli natomiast chcesz robić odzież reklamową to również możesz dogadać sie z zewnętrzna firmą a samemu szukać klientów. Jeżeli bedziesz mial dobrą jakosc i rozsadne ceny to na pewno na tym zarobisz. Jest wiele firm ktore w ten sposob dzialaja.
To zalezy w jakiej technice chcesz robic te nadrugi i jak dlugie serie.
Niektore techniki sa bardzo tanie, na przyklad technika sitodruku (po angielsku screen printing). Inna technika to zgrzewanie samoprzylepnych liter czy obrazow zelazkiem. Jesli masz sens artystyczny i /lub poczucie humoru to moze znajdziesz kilientow
Tez myslalem o tym temacie, ale u mnie w miescie - jestem z Bydgoszczy jest juz tyle firm.... proponuje najpierw zrobic rozeznanie w rynku, aby sie nie przestraszyc, chyba, ze masz juz jakas baze klientow.
Tak... zależy jaką techniką chcesz drukować.
Najłatwiej chyba żelazkiem, ale jak chcesz ciut bardziej profesjonalnie, to za około 1500zł. kupisz prasę termotransferową, za kolejne kilkaset drukarkę, oryginalnego PhotoShopa, do tego trochę materiałów (papier transferowy, koszulki) i interes się kręci :-) Jeszcze dwa lata temu w średniej nadmorskiej miejscowości przychód z samych koszulek z nadrukiem wynosił dziennie średnio dwieście zł. Był to jednak sezon i nie wiem jak może sprawa wyglądać w szary przeciętny dzień w szarym przeciętnym mieście.... Zawsze można jednak rozszerzyć działalność na nadruki na czapkach, kubkach etc. Moim zdaniem przy odrobinie szczęścia i sporym kombinowaniu można z takich pieniędzy przeżyć... ale złoty biznes to to nie jest.
|
|