|
Kredyt 10 tys dla nowej firmy |
Kredyt 10 tys dla nowej firmy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Potrzebuję dofinansowania/pożyczki w kwocie do 10 000 zł na pół roku. Chcę wraz ze wspólnikiem otworzyć przedszkole w Poznaniu. Banki odmawiają z powodu zbyt krótko prowadzonej działalności. Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc proszę o kontakt.
ale otworzyłeś działalność czy nie ? :)
Jeżeli nie to Bank Gospodarstwa Krajowego udzieli CI na pewno pożyczki pod zastaw lub z poręczycielem ... do 10 tyś włącznie - jest to pożyczka celowa - na otworzenie działalności gospodarczej.
Działalność formalnie działa od 1.02.2010. Także odpada.
No to możesz spróbować w Funduszu Mikro ... wpisz w Google - pierwsze miejsce na liście wyników.
Tylko, że tam tak hmmmm no nie oszukujmy się mało atrakcyjnie to wygląda ta ich oferta ... strasznie droga ta pożyczka u nich. No ale jak to ma być na pół roku ... to chyba nikt poza nimi Ci nie da ... chyba że jakaś 'lichwa' ale to już chyba wyjście ostateczne.
Minimalny okres prowadzenia działalności gospodarczej to 6 miesięcy. Jeśli chodzi o banki to próbowałem już wszędzie i niestety nigdzie nie da rady:/ W życiu nie miałem jeszcze żadnego kredytu i w tym momencie jest to też minus dla banków.
hmmm no to jest sytuacja patowa .... nie masz historii kredytowej, która jest warunkiem do uzyskania kredytu ... a żeby ją zbudować trzeba wziąć kredyt tak he błędne koło .... weź coś na dowód gdzieś w Media-Markt na przykład. Wspólnik też nie ma historii ? działalność w formie spółki cywilnej ? wtedy rozpatrzą historie łączną .... w banku tak jak mówisz na chwilę obecną Ci nic nie pożyczą. Nie wiem jak tam żyjesz ze wspólnikiem, a nie próbowałeś wziąć kredytu na siebie indywidualnie nie na firmę ? przecież z czegoś żyjesz jakiś dochód masz ... to trochę nie profesjonalne no ale ...
Próbowałem w mega-avans jakiś tydzień temu bo wiem że do 5 tys można na sam dowód dostać raty, tylko nie ustaliłem oficjalnej wersji tzn powiedziałem miłej Pani obsługującej sprzedaż ratalną od kiedy mam firmę i koniec tematu... min 6 miesięcy. Dochody mam udokumentowane wplywami na konto to mam ściemniać ? Jeśli chodzi o wspólnika no to problem że on ma gotówkę, a koszty inwestycji ponieść mamy po połowię. Myślę że jeśli nie uda mi się zebrać tych pieniędzy to po prostu znajdzie inną osobę. Może widocznie nie mam w to wchodzić ;)
kup auto na kredyt w komisie za 10 000 i sprzedaj. Tylko szukaj nisko oprocentowanych kredytów :)
a można sprzedać takie auto ? troche drogi ten kredyt ..... koszty rejestracji itd ... urząd skarbowy, urząd komunikacji miejskiej ... wszyscy chcą pieniądze ciesząc się razem z Tobą, że kupisz to auto ...
w ostateczności wybrał bym taką opcję pod uwagę :P
posluchaj nie bierz zadnych aut porostu sprobuj multibanku daja od pierwszego dnia dzialalnosci przemysl co robisz jestes czysty biku
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kredyt 10 tys dla nowej firmy": - kredyt dla nowej firmy - Kredyt dla nowej firmy 5 tyś zł - kredyt dla nowej firmy na 100 tyś zł - kredyt dla nowej firmy - Potrzebny kredyt dla nowej firmy
• Strona 1 z 1
|
|