|
Kredyt 50 000zł - jaka rata ? pod hipoteke? |
Kredyt 50 000zł - jaka rata ? pod hipoteke?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Witam! Moje dochody miesięczne netto to 3 000zł mojej żony 1 000zł, mamy dwóch synów na utrzymaniu, jeden pełnoletni. Jaki najlepszy by był kredyt ? Chcę wziąć 50 000zł - 20 000zł na spłacenie długów 30 000zł na remont domu . Jaki kredyt najlepszy? Hipoteczny? Interesuje mnie okres spłaty 10-15lat, jaka wtedy by była rata miesięczna? Z góry dzięki za odpowiedz;)
Z tego co piszesz, to najlepsza byłaby pożyczka hipoteczna. Oprocentowanie takiej pożyczki to ok 8%-10% rocznie.
Warunkiem jest oczywiście posiadanie nieruchomości na której może być ustanowiona hipoteka w celu zabezpieczenia kredytu. Jeśli chciałbyś dostać pożyczkę na ok 50 000zł to rata w zależności od banku, waluty, i jeszcze kilku innych rzeczy powinna wynosić poniżej 500zł/mies na 15lat i poniżej 700zł/mies na 10 lat. Ogólnie im krótszy okres kredytowania tym bardziej się opłaca, bo przy takim oprocentowaniu rocznie będziesz ponosić koszty rzędu 4500-5000zł za same odsetki. Obecnie dobrą ofertę ma BZWBK, Millenium, ING ale możesz też zobaczyć w lokalnych bankach spółdzielczych, czasem mają na prawdę dobre oferty.
Witam
Nie chce zakladac nowego tematu wiec napisze tutaj. Mam umowe na czas nieokreslony moge miec kwote nawet ok 4000 zł netto na umowie chce wziasc kredyt ok 80-100 tys zł.Nie mam hipoteki ani histori kredytowej.Rozmawialem z Pania z banku powiedziala ze mozemy zalatwic kredyty z 2 bankow po 40 tys powiedzmy.Czy mam szanse dostac w pko taka kwote jak chce?Nie mam nikogo na utrzymaniu mam 23 lata.
Pawciox,
W przypadku kwoty kredytu jaka Ciebie interesuje, nie bawiłbym się w hipoteki. Są na rynku produkty niezabezpieczone hipoteką, o oprocentowaniu zbliżonym do kredytu hipotecznego i nawet na 10 lat. Więc po co. Pozdrawiam
Proszę podaj przykłady takich kredytów, których koszty są chociażby zbliżone do kosztów pożyczki hipotecznej. Jestem pewien, że nie znasz wszystkich kosztów produktów o których mówisz.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kredyt 50 000zł - jaka rata ? pod hipoteke?": - Kredyt pod hipoteke - kredyt pod hipoteke - Kredyt pod hipotekę... - Kredyt mieszkaniowy dla studenta pod hipoteke - Kredyt pod hipotekę - czy taki otrzymam?
• Strona 1 z 1
|
|