|
Kredyt 50tys zł dla pracującego i otwierającego działalność? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Witam. Razem z żoną pracujemy i zarabiamy po 1000zł netto oraz mamy umowy na stałe. Jedno z nas chce otworzyć działalność - grota solna + solarium - gdzie na razie będzie pracować nasz pracownik, a więc my nadal będziemy posiadać stały dochód ze swojej pracy + ewentualny zysk z tytułu prowadzonej działalności. Potrzeba nam 45000zł netto i to najchętniej na 3 lata. Mamy wspólne konto w PKO z pełną historią oraz bez obciążeń. Jeśli ktoś wie w jaki sposób uzyskać takie pieniążki to proszę dać znać...
daj sobie spokój z grotą w pol banku dostaniesz 40.000zł i spróbujcie w gastronomi typu kebab
Właśnie o to chodzi że to nie jest pomysł mający zapewnić nam tylko pracę. Chcemy otworzyć salon odnowy który zamierzamy w ciągu 3 lat przekształcić w największy w mieście salon kosmetyczny prowadzący wyspecjalizowane zabiegi. Moja żona jast studentką najbardziej renomowanej uczelni w kraju, pomysł i umiejętności są, ale chcemy poczekać aż skończy studia (czyli 2 lata). A w tym czasie chcę zainwestować w grotę solną (bo takiej nie ma w mieście) oraz w solarium pionowe (bo takiego też jeszcze nie ma). Dodatkowo chcemy uruchomić powiedzmy za pół roku fizykoterapię.
Propos KEBABA - żal odpisywać....
Pomysł jest ciekawy i rozwojowy. Tylko czy na pewno doszacowałeś koszty inwestycji. 45 tys. PLN to nie jest duża kwota kredytowa, ale czy to wystarczy na grotę solną?
Nie wiem czy PKO zaintesesuje się udzieleniem takiego kredytu, ale warto spróbować. Są jeszcze inne banki.
niestety musze cie rozczarowc 45tyś nie starczy na grote solne
ewentualnie na małą grotke
No nie... Drodzy forumowicze ... Nie pytam tutaj czy starczy mi na grotę solną. Pytam czy wiecie jak i skąd uzyskać fundusze w wysokości 45 tyś netto. Mam kontakt i sposób na załatwienie znacznie tańszej groty. A dla zainteresowanych (ponieważ temat znam) dodam że metr kwadratowy groty kosztuje 2700zł. A więc grota ok 30m to kwota rzędu 100tyś zł.
1. Jeśli chcecie pracownika - najlepiej z PUP i spróbować o dotację na stworzenie nowego miejsca pracy- ok 12-13 tys zł (choć przy nowej działalności to może być trudne).
2. Jeśli inwestycja jest wyższa niż potrzebyny kapitał, czyli dysponujecie wkladem własnym. To zaproponowałbym w pierwszej kolejności zwrócić się do banku macierzystego. W tym przypadku zaletą jest, że ten bank Was już zna, jesteście jego klientami a poza tym w inwestycji pratycypujecie, czyli ryzyko jest ograniczone. Bank może ustanowić zastaw lub przewłaszczenie na zakupowanych środkach. 3. Jeśli powyższe ścieżki są nierealne - poszukałbym finduszu poręczeniowego. BGK udziela poręczeń, Kanadyjski Fundusz Przedsiębiorczości, Polfund (przy BZ WBK) czy też różnego rodzaju fundusze wijewódzkie, i gminne. 4. A może zainteresować pomysłem firmę leasingową, która by Wam wyleasingowała te przedmioty. Leasing jest bardziej dostępny i procedury są prostrze, niż w przypadku kredytu. To są luźne moje przemyślenia. Jednakże temat sam w sobie mi się podoba i życzę byście odnieśli sukces w tym biznesie.
Chcąc otrzymać jak najkorzystniejszy kredyt dopasowany do Twoich warunków najlepiej skontaktować się z doradcą kredytowym.
Wypełnij formularz kontaktowy a bardzo szybko oddzwoni do Ciebie doradca i udzieli wszelkich informacji. Rozmowa do niczego nie zobowiązuje, nie są też pobierane żadne opłaty.
|
|