A wiec jestem osoba bardzo młoda. Postanowiłem ze gdzieś trzeba w czasie studiów mieszkać.
Jestem zainteresowany kredytem hipotecznym Dom/mieszkanie jeszcze nie wiem. Mam 19 lat, żadnych kart kredytowych, zadłużeń, długów itp.. Samochodu tez nie mam ani dzieci.
Moje zarobki sięgają około 4000 zł na rękę. Głowne źródło dochodu to internet Adsense, PP, i inne zajęcia. Dodatkowo planuje jeszcze pracować :) A i do kwoty 4000 zł proszę dodać jeszcze 1500 zł/miesiąc z umowy o prace.
A wiec kilka pytań. Podstawowych ale po prostu nie wiem.
1. Czy opłaca sie wziąć kredyt w Frankach szwajcarskich jeśli tak Dlaczego?
2. Czy bank byłby zainteresowany moja osoba z racji młodego wieku i dochodów nie super bo z internetu. Jak patrzą na to banki?
3. Jeśli założę firmę i podepnę ten mój dochód z internetu pod działalność plus będę jeszcze miał dwie umowy o prace bank lepiej na to popatrzy.
4. Jaki okres "do tyłu" moich dochodów bierze bank pod uwagę licząc moja zdolność kredytowa. Czy w firmie jest to bardziej korzystne?
5. Jak udokumentować to ze sie rozliczam i ze zarabiam tyle i tyle co miesiąc? Dostaje jakiś papierek na życzenie od US jeśli poproszę i czy to jest wartościowy dokument dla banku.
6. Jeśli wezmę ślub dostane szybciej kredyt ? :)
Interesująca mnie kwota to około 350 tysięcy złotych