|
Kredyt hipoteczny na rozpoczęcie działalności - strona 2 |
Kredyt hipoteczny na rozpoczęcie działalności
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Tak, dokładnie. Tak samo jak kwestia jaką działalność będziemy prowadzić/prowadzimy nie powinna interesować banku.
jeżeli chce się kasę na wybudowanie budynku TYLKO pod działalność to nie ma szans
Natomiast jeśli będzie to dom mieszkalny w ktorym bedziemy dodatkowo prowadzić działalność to wtedy tak . Warunkiem jest że powierzchnia na działalność nie będzie przekraczać 1/3 całej powierzchni budynku (tak przynajmniej wygląda to w PKO). Czyli w momencie starania się o kredyt musimy mieć projekt w którym wszystko wyszczególnimy gdzie co ma być i do JAKICH CELÓW WYKORZYSTAMY DANĄ POWIERZCHNIĘ (tzn.czy do wykorzystania na własne mieszkanie czy na działalność) Bank NIGDY nie daję pieniędzy JEDNORAZOWO tzn. np bierzemy 300 tys. kredytu to bank dawkuje te pieniądze w tzw. TRANSZACH na wypadek żeby się ktoś z tą kasą nie zwinął albo żeby nie wydał jej na bóg wie co - DLATEGO ktoś uważa że bank nie będzie kontrolował jego inwestycji GRUBO SIĘ MYLI - bo przychodzi rzeczoznawca z banku + przedstawiamy faktury na zakupione materiały czy też usługi. To na tyle po krótce. chciałem kredyt na gastronomie ale... nie mam szans a nie wspomne ze moje dochody to nie 1,200 zł tylko kilkakrotnie więcej niestety w Polsce nic się nie zmieniło,cały czas podcinają ludziom skrzydła pozdro
no czyli w GE jest 40% powierzchni to wiecej :> co do monitorowania to slyszalem o inspekcjach raz w miesiacu przed wyplata kolejnej transzy, ale czy to prawda ze wszystko musi byc rozliczane za pomoca faktur ? ;/
pragnę przypomnieć mój post dotyczący "sposobu" na szwalnię:
"Mam klientów, którzy nie mogli otrzymać na dogodnych warunkach kredytu na budowę szwalni i w projekcie na parterze mieli: saunę 60m2, garaż na 5 samochodów, kotłownię 120m2 i coś około 40m2 na jakąś graciarnie ze sprzętem ogrodniczym, a po odbiorze domu przez bank mieszkają na ponad 200m2 na I p. A warsztat mają na dole i nikt ich nie sprawdza. PS. Jedna uwaga parter spełnia wymagania sanepidu to było już w projekcie zawarte." W taki sam sposób klienci budują pensjonaty, mam takich klientów :):):)
Sprawdź również podobne tematy:
- Kredyt na rozpoczęcie działalności - 13 tys zł
- Kredyt na rozpoczęcie działalności - Kredyt na rozpoczęcie działalności - KREDYT NA ROZPOCZECIE DZIAŁALNOSCI - KONSOLIDACYJNY CZY.... - Kredyt na rozpoczęcie działalności gospodarczej. - Kredyt na Rozpoczęcie Działalności Katowice - Kredyt na kupienie nieruchomości i rozpoczęcie działalności. - Firma budowlana kredyt na rozpoczęcie działalności - Kredyt hipoteczny <---- Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|