|
Kredyt konsoidacyjny bez zabezpieczenia hipotecznego |
Kredyt konsoidacyjny bez zabezpieczenia hipotecznego
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Jak w temacie, czy zna ktoś jakis bank który na dobrych warunkach udziela kredytu konsolidacyjnego na spłatę innych kredytów bez zabezpieczenia hipoteką, kwota jaka mnie interesuje to 21000, a mój zarobek 2500netto. Nie posiadam mieszkania własnego tylko spółdzielcze. Proszę o radę
[quote="afka"]Cechą kredytu konsolidacyjnego jest zabezpieczenie hipoteczne. W przypadku mieszkania spółdzielczego występuje ograniczone prawo własnościowe, ale nie jestem zorientowany, czy może ono być przedmiotem zabezpieczenia, a jeśli tak, to czy nie wymagana jest zgoda spółdzielni na ustanowienie hipoteki.
Jeśli są problemy z kredytem konsolidacyjnym to może warto rozmawiać z wierzycielami i zawrzeć ugodę. Wierzyciel ma słabe podstawy do egzekucji, jeśli dłużnik płaci i obowiązkiem wierzyciela jest uwzględnienie możliwości finansowych dłużnika przy spłacie długu. Poza tym wierzyciel nie może odmówić przyjęcia częściowej zapłaty. Lepiej jest rozmawiać bezpośrednio z wierzycielem niż z komornikiem, czy firmami egzekucyjnymi. Polecam ugodę z ratalną spłatą zadłużenia, to jest często tańsze niż kredyt na spłatę zadłużenia. Być może warto rozważyć kwestię zaciągnięcia jakiego innego kredytu nawet o wartości niższej niż te 21 000. Ale to wszystko zależy od możliwości i od tego, jak wygląda sytuacja finansowa. Jesli już kredyt, to przy tych dochodach powinna być możliwość uzyskania jakiegoś kredytu, ale same dochody nie mówią nic o kosztach utrzymania, a od tego trzeba zacząć. Trzeba odwiedzić kilka banków i zapytać, tylko trzeba wiedzieć, że sprawa zadłużenia kredytowego jest w chwili obecnej nie do ukrycia przed bankami, ale jeśli bank oceni że dochody pomniejszone o koszty utrzymania wystarczą na spłatę zadłużenia, to warto rozważyć taką opcję.
Sprawdź również podobne tematy:
- Kredyt bez zabezpieczenia
- Podział kredytu hipotecznego - Przeniesienie kredyty hipotecznego, kto pomoze? - Szukam kredytu hipotecznego na firme - Profesjonalna pomoc w uzyskaniu kredytu hipotecznego - Atrakcyjne warunki przyznawania kredytu hipotecznego - Zabezpieczenia - Zabezpieczenia. Kamery itp. - SPOSOBY ZABEZPIECZENIA DOTACJI Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|