|
Kredyt konsolidacyjny |
Kredyt konsolidacyjny
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
poszukuje informacji na temat kredytów konsolidacyjnych i agencji posredniczacychw udzielaniu tych kredytów, nawet 50 tyś bez poreczycieli i zbędnnych zaświadczeń. czyto nie jest jakiś wałek?
Nie znam częstych przypadków, żeby "golcowi" bank udzielił kredytu. Chyba, że analityk kredytowy "przymknie" oczy, ale obecnie to się bardzo rzadko zdarza i też nie bezinteresownie. Im wyższa kwota kredytu, tym więcej osób w banku podpisuje się pod decyzją. Tajemnica kredytów bez zaświadczeń polega na tym, że kredytobiorca nie domyśla się, że jego zdolność kredytowa została sprawdzona przez bank.
Ja tez troche o tym czytalam itp. ale niepamietam ,ale mozliwe za zabezpieczeniem takiego kredytu jest nieruchomosc, zreszta musi tu byc napewno spory dochod , a konsolidacja to znaczy splata wszystkich kredytow np. masz 3 bierzesz konsolidacje i sa one splacone.Ale wiem ze jesli masz te stare kredyty na 3 lata wziete a wezniesz ten konsolidacyjny to moze by,c dluzej np. 9 lat,w zaleznosci na ile lat ta konsolidacja.Z jednej strony sie oplaca z drugie dla mnie nie .Marzena
Zazwyczaj taki kredyt musi być zabezpieczony nieruchomością.
Otrzymasz wtedy pożyczkę hipoteczną - z niższym oprocentowaniem - o dowolnym przeznaczeniu.. czyli na spłatę kredytów
Zacznijmy od początku... agencje kredytowe nie udzielają pożyczek z włanych środków tylko poprzez banki, a juz na pewno tak się dzieje w przypadku kredytów konsolidacyjnych. I nawet jesli wniosek jest złozony w agencji to jest już procesowany przez bank, a co za tym idzie sprawdzany w BIK, i to że kredyt jest na oświadczenie tego nie zmienia. Bank ma obowiązek sprawdzic kredytobiorce w BIK jesli ten stara się o kredyt powyzej okreslonej kwoty i w zazleznosci w jakiej gupie ryzyka się znajdzie. Tak ze nawet jesli bierzesz przez agencję i na osiwadczenie to nie ominie Ci weryfikacja przez bank. cudów nie ma. Dlatego na to samo wydzie jesli udasz się do Banku. A nawet bedzie to z duzą korzyscią . jesli dostaniesz kredyt będzie ona tanszy, wiadomo, odpada prowizja banku dla pośrednika... która jest wliczona w koszt kredytu. A po drugie dzięki osobistemu kontaktowi z bankiem , nawet esli ten kredyt Za bardzo "nie wychodzi" jest mozliość negocjacji, zrobienia odstępstw, tak zeby jednak ten kredyt został udzielony, A taka decyzja jest w zakresie kompetencji osoby decyzyjnej, którą jest czesto kierownik lub dyrektor placówki bankowej. A wiadomo że predzej zdecyduje sie na odstępsto jesli ma takiego klienta przed sobą i moze z nim porozmawiac osobicie niz jesli widzi tylko przefaksowany od agenta wniosek. jednym z banków które udzielają kredytów konsolidacyjnch na dosc przystepnych warunkach jest GE Money Bank ( i nie jest to zadna ukryta reklama) z tego co pamiętam do oceny zdolnosci kredytowej biorą tylko pod uwagę kredyty zaciągniete u nich. kredyt bodajrze 20000. Invest Bank tez chyba ma cos takiego, i tu jest mozliwe zaciągniecie wyzszej kwoty pod hioptekę. ... Ale najlepiej poświęcic trochę czaasu i pochodzic po bankach i popytać. myślę ze to się opłaci, a nie zaciąganie kredytu przez agencję, która tylko pośredniczy pomiedzy bankiem a kredytobiorcą.
Witam. Mam pytanie: czy jeśli wezmę kredyt konsolidacyjny bede mogłą wziać kolejną pożyczkę czy jest to gdzieś odnotowywane i są utrudnienia w wzieciu jakiegokolwiek kredytu ?
Witam,
Jeżli zdolność kredytowa pozwoli na zaciągniecie kolejnego kredtu to dlaczego ma Pani nie otrzymać kredytu ;) Kredyt najprawdopodobnie bedzie widziany w BIK ( Bankowej Informacji Kredytowe). O nowy kredyt najlepiej ubiegać sie w tym samym banku w ktorym jest już kredyt . Pomoge w uzyskaniu konsolidacji.
BIK to raczej Biuro Informacji Kredytowej.
Konsolidacja nawet lepiej wygląda w BIK niz kilka kredytow. Jesli konsolidowane kredyty sa obslugiwane terminowo i dłuzej niz 6 miesiecy to dodatkowo w BIKu troche punktow jest "nabitych"
Mam do spłaty trochę zobowiązań. niestety przydałoby się to jakoś rozłożyć, powoli się w tym gubię. Pomyślałem o kredycie konsolidacyjnym. Teraz w TV jest kampania Lukas Banku z kredytem konsolidacyjnym Summarum. Niby ciekawe warunki, % od 5%, do 50 tys i do 72 miesięcy. nie zalezy mi na konsolidowaniu hipoteki bo nie mam.
co sądzicie na ten temat? podobno można zaoszczędzić
zależy co masz na myśli pisząć "zaoszczędzić" w większości przypadków kredyt konsolidacyjny jedynie wydłuża okres spłaty, owszem rata jest mniejsza ale płacona dłużej i relatywnie spłacamy więcej kasy - głównie wynika to z różnicy kredytów brutto-netto bierzesz 10.000zł kredytu dostajesz np. 8000tys na ręke to oczywiście mocno uproszczone wyliczenie nieraz różnica jest mniejsza nieraz więszka. Jedyną sytuacją kiedy konsolidacja pozwala nam zaoszczędzić jest konsolidacja z zastawem hipotecznym (nie zawsze ale w większości przypadków) z prostej przyczyny kredyty z zastawem mają sporo niższe oprocentowanie. Nie znam osobiście produktu Lukasa ale patrząc ogólnie nieraz lepiej skonsolidować za wczasu spłacić więcej ale spłacić niż wpaść w pętle i ..........
Jeśli teraz masz problemy z płatnością rat to radze szybko konsolidować jak narobisz sobie zaległości w BIKu to będziesz miał duży problem z uzyskaniem konsolidacji przy dzisiejszej sytuacji na rynku kredytowym.
no zgadza się. w kredycie konsolidacyjnym o to mi w sumie chodzi.. w Lukasie można wydłużyć do 72 miesięcy więc mnie by to ratowało. relatywnie miesięcznie płacę mniejszą rate. oni się reklamują tak że można zaoszczędzić. tak mnie zastanawiało jak i może chodzi o to że jak spłaci się wczesniejsze zobowiązania wcześniej to ponosi się tam mniejsze koszta.
Witam.
Jest to mój pierwszy post, więc co za tym idzie chciałabym się przywitać. Mam pytanie odnośnie kredytu konsolidacyjnego: 1) w jakim banku taki kredyt jest najbardziej opłacalny i jakie są warunki otrzymania takiego kredytu 2) czy taki kredyt można odliczyć od podatku Z góry dziękuje za odp i pozdrawiam.
witam mam straszny problem ,a dokładnie nie ja tylko moi rodzice,moja matka nabrała kredytów na siebie i na ojca ,przez jakis czas spłacała ,a teraz wyszło ze miesiecznie muszą spłacac 9 tys ,a zarabiaja razem 5 tys,brała kredyty na spłatę innych i wpakowała sie strasznie ,byli w banku starac się o kredyt konsolidacyjny lecz dostali decyzję odmowną ,doradca tez szukał wyjscia i jedynym jest sprzedaz mieszkania czego oni nie chca zrobic ,potrzebne jest im okolo 250 tys aby wszystko splacic,nie wiem jak im pomoc,sa w strasznym stanie psychicznym i groza ze sobie cos zrobia jestem zdesperowana prosze o jakies rady jak takowe macie pozdrawiam Magda
witam Mam ten sam problem co pani "Magda stępień" byłyśmy już w dwóch bankach ale odmówiono nam jesteśmy w dużej kropce bo nie jesteśmy w stanie tego spłacić. zastanawiałyśmy się czy rozdzielczość majątkowa by coś dała byle by tylko uratować mamę przed komornikiem dołączę jeszcze ze mieszkzanie jest pod hiopteke :( ale własnościowe. chciałam się dowiedzieć w jakim banku gdy już będzie rozdzielczość majątkowa można skonsolidować wszystkie kredyty na kwotę 90 tyś. ratujcie bo nie wiemy do kogo sie zgłosić:(:(:(:(:(:(:( a to wszystko przez ojca alkoholika który nabrał kredytów i błagał mamę żeby mu pomogła :(:(:(:(:(:( proszeee o rade :(
Ja tez mam ten sam problem co wy, nawet się specjalnie tu zarejestrowałam, żeby poszperac na ten temat. Mam trzy kredyty. Najpierw brałam hipoteczny na mieszkanie 150 tys. , potem jeszcze dobraliśmy z mężem na remont i urzadzanie 50 tys. i w koncu zamarzyl nam się samochod i kolejne 35 tys. wszystko by było w porzadku gdyby nie to ze ja stracilam prace... Hipoteczny staramy się spłacać regularnie, bo wiadomo tam sa straszne odsetki ale z tym na samochod było duzo gorzej, najpierw były tylko monity, w koncu windykacja i BIK. Te kredyty zaciągnęłam dawno i sa beznadziejne, chciałabym je jakos skonsolidowac, ale przez te problemy z BIK nie mam szans... Umówiłam się z firmą o nazwie Progres na spotkanie. Nie wiem czy tu na forum ktoś o niej słyszał? Ja mam ją niby z polecenia, bo znajomy tez brał tam kredyt. Zaproponowali mi kredyt konsolidacyjny pod hipoteke mieszkania. W sumie jak na razie jedyna firma jaka znalzalam, która udziela pozyczek na duze kwoty, bo na mniejsze to jest ich sporo. No a co najważniejsze nie ma dla nich znaczenia czy bylam w BIK, tylko trzeba być z Warszawy, bo oni tylko tu sa niestety... Odezwe się i powiem wam czy się zdecydowałam jak już od nich wroce
Sprawdź również podobne tematy:
- Kredyt konsolidacyjny
- Kredyt konsolidacyjny w SKOK Wesoła - Kredyt GOTÓWKOWY, KONSOLIDACYJNY, także BIK ! ! ! - KREDYT NA ROZPOCZECIE DZIAŁALNOSCI - KONSOLIDACYJNY CZY.... - KREDYT GOTÓWKOWY, KONSOLIDACYJNY, FIRMOWY DECYZJA W 15 MINUT - Db Kredyt-kredyt konsolidacyjny - Kredyt gotówkowy plus kredyt na rozwój firmy - Kredyt na sam dowód lub kredyt na firmę - Kredyt Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|