|
Kredyt mieszkaniowy a firma na ryczalcie |
Kredyt mieszkaniowy a firma na ryczalcie
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
witam. chcialabym dowiedziec sie czy mam sznase na kredyt mieszkaniowy bedac przedsiebiorca rozliczajaca sie w postaci ryczaltu? Firme prowadze ok. 2 lat. pierwszy rok nie byl najlepszy za to nastepny jest dobry-jezeli chodzi o zarobki. Potrzebuje szybko pozyczyc ok.50000 zl. na kilkanascie lat(z możliwością szybszej spłaty) właśnie na mieszkanie. Banki tak obliczają dochód iż wychodzi na to że nic nie zarabiam. Wiadomo podatki płaci się niższe niż sie zarabia inaczej poszłabym z torbami. Ile musiałabym mieć rocznego obrotu aby dostać kredyt mieszkaniowy? Proszę o pomoc .
Banki nie "przepadają" za ryczałtowcami, bo ocena zdoloności kredytowej jest dokonywana na podstawie płaconego ryczałtu, a nie na podstawie dochodu firmy. Jeżeli chcesz zwiększyć swoją ocenę zdolności kredytowej, to musisz zwiększyć obroty. Porozmawiaj z jakimś konkretnym bankiem, jak będziesz sprytna i podejdziesz ich zgrabnie, to dowiesz się jaki obrót musisz zrobić. pokażesz z dwóch, czy trzech ostatnich miesięcy taki obrót jakiego wymagaja i po problemie. Jesli spłacasz kredyt w terminie, to bank zbyt mocno nie interesuje się dochodami (jeżeli w ogóle).
Z tymi obrotami to sprawa zrozumiala, ale denerwuje się że na etet ludzie dostają a firmy przecież skoro istnieją na rynku- powinny dostawać bez żadnego ale. Płacimy co miesiąc zus podatki do Urzędu Skarbowego i mnóstwo innych rzeczy a i tak nie jesteśmy wiarygodni. Ostatnio dzwonili do mnie z "jakiegoś" banku i zażądali wyciąg z r-ku bankowego firmowego-a przecież na ryczałcie nie mam obowiązku prowadzenia takiego rachunku.Ponadto sprawa dziwna bo potrzeba jest niewielka bo u mnie w miejscowości mieszkania są dosyć tanie a wymagania astronomiczne. Narazie rezygnuje -bedę zbierac na to mieszkanie. Marzę o czasach,kiedy potrzebny był wkład własny i mieszkanko na ciebie czekało. Niespełnione życzenia złotej rybki. Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kredyt mieszkaniowy a firma na ryczalcie": - Firma budowlana, czy.... ryczalcie czy vat? - Kredyt Mieszkaniowy - kredyt mieszkaniowy - Kredyt hipoteczny mieszkaniowy - Kredyt mieszkaniowy - gdzie najlepiej?
• Strona 1 z 1
|
|