|
Kredyt mieszkaniowy - gdzie najlepiej? - strona 2 |
Kredyt mieszkaniowy - gdzie najlepiej?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
mBanb\k też proponuje kredyt powyżej 100% ale jest to tylko maks 110%. W sumie w dombanku jest opcja hipotekamax na 130% wartości nieruchomości, ale DOMBANK ma bardzo wysokie oprocentowanie dlatego warto dobrze rozważyć tą opcję.
Zaczęłam niedawno interesowac się kredytami i chciałam się spytac na ile można ufac rankingom kredytów. Niedawno ukazał sie taki ranking w Gazecie Wyborczej.
To trudno powiedzieć ale z doświadczeń znajomych to tak chyba to wyjdzie duża suma.. powiedzmy z 30% wartości całego mieszkania.
rankingi sa pewnym odzwierciedleniem rzeczywistosci...ja zwaracam uwage na to co w trakcie tworzenia rankingu bylo brane pod uwage no wielkosc kredytu, czy wielkosc marzy itp..ale w czolowce zazwyczaj so takie banki jak Multi Bank, Kredyt Bank, GE...
Tym razem (ranking 2007) z tych co wymienilas w czolowce jest GE( I miejsce ), a za nim Deutsche B.
wszystko zalezy od tego czy kredyt ma byc brany w zlotowkach czy we frankach...
a za tym idzie moje pytanie, w jakiej walucie korzystniej jest teraz wziasc kredyt??
Moim skromnym zdaniem, wciąż warto brać kredyt w CHF. Po z tym jak mi się wydaje ewentualne przewalutowanie jest darmowe w większości banków, a już na pewno wśród tych z czołówki rankingu.
ale czesc bankow proponuje tylko jedno darmowe przewalutowanie, a za reszte trzeba dodatkowo zaplacic...genaralnie trzeba na to zwracac uwage przy podpisywaniu umowy z bankiem...
jak do tej pory miałem tylko jednego klienta, który dwa razy przewalutował kredyt.
jeśli kredyt ma być spłacany ponad 15 lat to polecam w franki.
a co z sytuacja na rynku walutowym,co z umacniajaca zlotowka??czy nie sprawi to,ze raty kredytu beda wyzsze??
Może być i tak. Nigdy nie wiadomo. A co do przewalutowania to wydaje mnie się, że raczej kończy się na jednym razie.
notowania są tu:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Stawki- ... 83476.html czym większa inflacja w Polsce i większy napływ inwestycji zagranicznych oraz pieniędzy rodaków zarabiających za granicami tym stopy NBP wyższe, a i złotówka mocniejsza. Czyli do wejścia Polski do strefy Euro CHF są liderami w kredytach hipotecznych.
No właśnie. A jak sąsidzicie, jak na kredyty hipoteczne może wpłynąć nasze wejście do sterfy euro??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kredyt mieszkaniowy - gdzie najlepiej? - strona 2": - Kredyt mieszkaniowy - gdzie najlepiej ? - Kredyt hipoteczny - gdzie najlepiej? - Gdzie najlepiej wziąść kredyt - kredyt 35 000 PLN, gdzie najlepiej? (wlasna dzialalnosc) waw - Kredyt Mieszkaniowy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|